Wikipedia:Gambar pethingan/2014 01

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jaran

Jaran (Equus caballus utawa Equus ferus caballus iku salah siji saka sepuluh spesies modhèrn mamalia saka genus Equus. kéwan iki wis suwé arupa salah siji kéwan ternak sing wigati sacara ékonomis, lan wis nyekel peran wigati ing pangangkutan wong lan barang suwéné èwonan taun. Jaran bisa ditunggangi déning manungsa kanthi migunakaké sèdhel lan bisa uga digunaaké kanggo narik, kayata krétakréta, utawa luku. Ing sapérangan dhaérah, jaran uga digunaaké minangka sumber panganan.