Wikipedia:Bab

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Wikipedia:Babagan)

Sugeng rawuh wonten ing Wikipedia, bauwarna mardika ingkang saged dipun ewahi déning sinten kémawon.

Wikipedia punika sawijining bauwarna kanthi isi mardika ingkang kawiwitan ing warsa 2001. Sedaya seratan wonten ing Wikipedia punika wujud gotong-royongipun para panyumbang saking saindhenging bawana. Situs punika kalebet situs wiki, ingkang nggadhahi suraos "sinten kémawon' saged ngewahi seratan, ndandani, saha nambahi katrangan kanthi ngeklik pranala sunting wonten ing sainggiling saben kaca.

Wikipedia punika mèrek dagang saking Wikimedia Foundation, Inc. ingkang ugi sampun ngreksa brayat Wikipedia, ing antawisipun Wikiquote, Wiktionary, Wikisource, Wikibooks dan Wikinews. Salebetipun Wikipedia lan proyèk sanèsipun, panjenengan kaanti-anti supados tumut nyunting, lan tumut nyumbang ngèlmu ing babagan ingkang panjenengan remeni.

Wikipedia dipun wiwiti 15 Januari 2001 déning Jimmy Wales, Larry Sanger, lan sawetawis kolaborator nganggé basa Inggris. Sapunika wonten 50.856 artikel wonten ing basa Jawi.

Sedaya tèks ing Wikipedia, lan sapérangan ageng gambar sarta suraos bèntenipun, dipun ayomi déning GFDL. Kontribusi taksih hak ingkang ndamel, sawetawis punika palilah GFDL saged mesthèkaken isinipun bakal taksih saged kababar kanthi gratis lan saged dipun réproduksi (cobi ningali deklarasi hak cipta lan panyangkalan isi)

Proyèk sanèsipun[besut sumber]

Wikipedia punika satunggiling ènsiklopédhi bébas ingkang dipunopèni déning Yayasan Wikimedia tanpa bathi ingkang nglampahaken kathah proyèk wiki multibasa:

Wiktionary
Bausastra Jawi
Wikibooks
Buku tèks kaliyan manual bébas abasa Jawi
Wikidata
Basis data bébas
Commons
Berkas multimédhia bébas
Wikispecies
Prakawis spésies
Wikinews
Sumber warta bébas
Wikiquote
Kumpulan kutipan
Meta-Wiki
Ko'ordinasi proyèk Wikimedia