Wikipedia:Artikel pilihan/2015 06

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Tèknologi informasi iku panggunaan komputer èlèktronika lan piranti alus komputer kanggo ngowahi, nyimpen, ngamanaké, mrosès, mancaraké lan ngamanaké lan nampa data utawa informasi. Miturut Asosiasi Teknologi Informasi AS, teknologi informasi dijlèntrèhaké minangka: pasinaon, disain, pangembangan, implemèntasi, dhukungan utawa manajemen sistem informasi mawa dhasar komputer, utamané aplikasi piranti alus, lan piranti kasar komputer." TI manunggalaké komputasi lan komunikasi mawa kacepetan dhuwur kanggo data, swara, lan vidéo. Conto saka Tèknologi Informasi dudu mung arupa komputer pribadi, nanging uga télpon, TV, piranti rumah tangga èlèktronik, lan piranti gegem modhèrn (upamané ponsèl).

Pangolahan, panyimpenan lan panyebaran vokal, informasi mawa gambar, tèks lan numerik déning mikroèlèktronika mawa basis kombinasi komputasi lan télékomunikasi. Istilah jroning pangertèn modhèrn sepisanan muncul jroning sawijining artikel taun 1958 sing diterbitaké jroning Harvard Business Review, ing ngendi panulis Leavitt lan Whisler komentar yèn "teknologi anyar durung duwé jeneng tunggal sing didegaké. Awaké dhéwé bakal nyebut iku mau tèknologi informasi (TI)." Sapérangan bidhang modhèrn lan muncul tèknologi informasi iku génerasi sabanjuré tèknologi wèb, bioinformatika, Could Computing, sistem informasi global, skala gedhé basis pangetauan lan liya-liyané. Waca sabanjuré