Wikipedia:Artikel pilihan/2013 05

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Logo UI.

Universitas Indonésia utawa kerep dicekak kanthi sebutan UI kuwi salah siji pawiyatan luhur negri ing Indonésia minangka universitas paling tuwa ing Indonésia, sing resmi diadegaké taun 1946 kanthi jeneng "Universiteit van Indonesië".

Nalika tanggal 26 Desember 2000, pamaréntah Républik Indonésia ngesahaké status otonomi UI adhedhasar PP No. 152. Ing wektu iku, UI nembé ana jroning mangsa transisi saka sawijining univèrsitas negri nuju univèrsitas negri sing otonomi.

Nalika taun 2007, UI manggon ing peringkat ka-395 adhedhasar Times Higher Education Supplement World University Rankings. Adhedhasar survèy pungkasan saka Globe Asia (2008), UI nglungguhi peringkat angka siji ing antarané univèrsitas misuwur liyané ing Indonésia. Asil survèy iki diwartakaké ing kalawarti Tempo. Wiwit taun 2004, survèy saka kalawarti Tempo nglapuraké yèn UI iku kampus sing paling apik ing Indonésia adhedhasar sapérangan kritéria kayadéné kualitas lulusan jroning bidhang akadhemis lan keahlian ing donya kerja, kualitas pamulangan, métodhologi pasionaonan, kampus kanthi lingkungan ijo, kasempatan mlebu UI sing nduwèni kompetisi sing dhuwur.

Saiki UI kapérang saka rolas fakultas, nawakaké luwih saka 200 program studi, wiwit saka program profésional Diploma nganti tekan program Doktor sing mawa basis risèt, lan duwé total gunggung mahasiswa watara 38.000 uwong.

Kampus UI ana ing Depok, Jawa Kulon lan Salemba, Jakarta. Kampus UI Depok ngliputi Fakultas Hukum, Psikologi, Èlmu Sosial lan Èlmu Pulitik, Èlmu Pengetahuan Budaya, Tèknik, Matématika lan IPA, Kasehatan Masarakat, Èlmu Komputer, Ékonomi lan Èlmu Keperawatan. Éwadéné kampus UI Salemba ngliputi Fakultas Kadhokteran, Kadhokteran Untu, lan sapérangan program pascasarjana.

Maca sabanjuré