Wikipedia:Artikel pilihan/2012 05

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kapal Titanic

RMS Titanic yaiku kapal penumpang darbèné White Star Line. Titanic dibangun ing galangan kapal Harland and Wolff ing Belfast, Irlandia Lor. Titanic didesain kanggo nyaingi kapal RMS Lusitania lan RMS Mauretania duwèké Cunard Line. Titanic, digawé bareng karo kapal kembaré RMS Olympic. Kapal Titanic iku minangka salah siji saka telu kapal kelas Olympic, ya iku RMS Titanic , RMS Olympic lan Britannic. Britannic jenengé kang sepisan yaiku Gigantic, jeneng iki nduwèni tujuwan supaya dadi kapal kang paling apik lan paling gedhé ing donya. Kapal titanic digawé lan dibayari déning wong sugih ing Amérika kang jenengé J.P. Morgan lan parusahan International Mercantile Marine Co. Titanic digawé tanggal 31 Maret 1909. Awaké kapal Titanic dadi tanggal 31 Mei 1911, lan kabèh ubarampéné dadi tanggal 31 Maret 1912.

Titanic dianggep dadi puncak arsitèktur lan nduwèni tèknologi kang canggih. Titanic dianggep kapal kang ora bakal ambles ing segara déning kalawarti Ship Builders. Titanic dadi kapal uwab kang paling gedhé ing jamané.

Sabanjuré...