Wikipedia:Artikel pilihan/2009 07

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Flag of Greece.svg

Yunani (basa Yunani: Ελλάδα Elládha utawa Ελλάς Hellás), sacara resmi disebut Republik Hellenik (Elliniki Dimokratia), yakuwi negara panggonan lairé budhaya Donya Kulon kang dunungé ana ing Eropah bagéyan kidul.

Warga Yunani ngarani negarané dhéwé Hellas, lan ing lafaz modèrn disebut Ellas. Jroning basa sadina-dina aran Ellada kang dianggo. Jeneng Greece jroning basa Inggris lan jeneng liyané sing mèh padha, dijupuk saka jeneng basa Latin, Graecia, kang asalé saka sawijining tlatah kang saiki dumunung ana ing Yunani sisih lor, lan dinggoni déning wong-wong Graekos.

Déné jeneng kang dianggo ing sajroning basa Indonesia, Yunani, asal saka basa Arab, jupuk saka jeneng Ionia. Maca sabanjuré ...