Wikipedia:Artikel pilihan/2008 12

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Evita (foto).JPG

María Eva Duarte de Perón (langkung misuwur kanthi asma Evita (7 Mei 191926 Juli 1952) punika garwa nomer kalihipun Présidhèn Argentina Juan Domingo Perón (18951974) lan Ibu Nagari Argentina wiwit 1946 dumugi sédanipun taun 1952. Éwasemanten panjenenganipun mboten naté sacara resmi kapilih dados tokoh pulitik, amargi dados Ibu Nagari panjenenganipun pungkasanipun kagungan langkung kathah kakuwaosan lan pangaruh ing pamréntahan katimbang sinten kémawon, kejawi garwanipun. Ing antawis kaum papa lan kelas pekerja Argentina, panjenenganipun kagungan wibawa ingkang mboten kathah tandhinganipun ing sakjawining monarkhi. Maca sabanjuré ...