Wikipedia:Artikel pilihan/2008 10

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Yom Kippur War map.svg

Perang Yom Kippur utawi Perang Ramelan utawi Perang Oktober (Ibrani מלחמת יום הכיפורים Milkhemet Yom HaKipurim utawi מלחמת יום כיפור, Milkhemet Yom Kipur; basa Arab حرب أكتوبر; ħarb Oktober utawi حرب تشرين, ħarb Tishrin), ugi misuwur minangka Perang Arab-Israel 1973 lan Perang Arab-Israel Kaping Sekawan, wiwit tanggal 6 Oktober ngantos 26 Oktober 1973, antawis Israel lan koalisi negari-negari Arab ingkang dipun pandhégani déning Mesir lan Suriah. Perang punika dipun wiwiti kanthi serangan ndadak déning Mesir lan Suriah wekdal dinten libur Yahudi Yom Kippur. Mesir lan Suriah nyebrangi garis gencatan senjata ing Semenanjung Sinai, Dhataran Inggil Golan, inggih punika ingkang dipun rebat déning Israel nalika Perang Enem Dinten, ing taun 1967. Maos salajengipun ....