Wikipedia:Artikel pilihan/2008 03

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dead Javan Rhino.jpg

Badhak Jawa utawa warak Jawa (basa Indonesia: badak bercula-satu kecil, basa Latin: Rhinoceros sondaicus) iku anggota famili Rhinocerotidae kang duwé sungu cilik siji lan siji saka limang jenis badhak kang isih ana. Badhak iki mlebu genus kang padha karo badhak India lan nduwèni kulit mosaik kang mémper klambi waja. Badhak iki dawané 3,1–3,2 m lan dhuwuré 1,4–1,7 m. Badhak iki luwih cilik tinimbang badhak India lan luwih cerak gedhéné awaké karo badhak Ireng/badhak Hitam. Ukuran sunguné biasané kurang saka 20 cm, luwih cilik tinimbang sungu spesies badhak liyané. (Wacanen terusané ...)