Wikipedia:Artikel pilihan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lintang iki merlambangaké artikel pilihan ing Wikipedia.
Artikel pilihan yakuwi artikel-artikel paling apik ing Wikipedia, kang ditemtokaké déning komunitas. Sadurungé mlebu jroning daftar iki, artikel-artikel kasebut dipriksa lan dirembug ing Wikipedia:Artikel pilihan/Usul artikel pilihan, kanggo mesthèkaké kaakuratan, kanetralan, jangkep orané, lan gaya panulisan, adhedhasar Wikipedia:Artikel pilihan/Kriteria artikel pilihan.

Artikel kang kasil ngéntukaké status artikel pilihan, bakal diwènèhi tandha gambar lintang (LinkFA-star.png) ing pojok tengen dhuwuré. Saliyané kuwi, yèn sawijining artikel minangka artikel pilihan ing Wikipedia basa liya, bakal diwènèhi tandha lintang ing pranala interwiki, ing sisih kiwa ngisor artikel.

Hapus singgahan


Artikel kang wis dadi Artikel Pilihan ing Wikipedia Jawa (miturut wektu pamasangané)[besut sumber]

2016[besut sumber]

2015[besut sumber]

2014[besut sumber]

2013[besut sumber]

2012[besut sumber]

2011[besut sumber]

2010[besut sumber]

2009[besut sumber]

2008[besut sumber]

2007[besut sumber]

Artikel kang wis dadi Artikel Pilihan ing Wikipedia Jawa (miturut topik/kategori)[besut sumber]

Agama, mistik, lan mitologi[besut sumber]

Asmaaulhusna (September 2008) - Buddha (Mei 2009)

Basa lan linguistik[besut sumber]

Aksara Bali (Februari 2011) - Basa Sangskreta (Juli 2011) - Basa Jawa (Pebruari 2015) - Aksara Tamil (Januari 2016) - Aksara Siddhaṃ (Pèbruari 2016)

Biologi lan kedokteran[besut sumber]

Badhak Jawa (Maret 2008) - Kucing - Lele - Singa - DNA (Maret 2009) - Tetanduran ngembang (September 2009) - Sèl (biologi) (Maret 2010) - Pantun (April 2010) - Kembang Kemboja (November 2012, November 2014) - Influenza (Oktober 2012, Oktober 2013, Oktober 2014) - Anafilaksis (Februari 2014) - Ati (Mei 2014) - Lara gorokan streptokokus (Juli 2014)

Bisnis, ekonomi, lan keuangan[besut sumber]

Euro (Januari 2013)

Budaya lan masyarakat[besut sumber]

Cemara Natal - Rontal - Wayang - Natal (Desember 2009) - Tiyang Minang (Juli 2012) - Gègèr Pacinan (Oktober 2012)

Filsafat[besut sumber]

Globalisasi (Mei 2008)

Fisika lan astronomi[besut sumber]

Kalèndher Jawa (Mei 2010) - Tata Surya (Maret 2013) - Atom (Juli 2013) - Proxima Centauri (Agustus 2013) - Banyu (Desember 2013) - Srengéngé (April 2014)

Geografi lan panggonan[besut sumber]

Bengawan Solo - Candhi Sukuh - Prambanan - Alas tropis (Oktober 2009) - Jenéwa (April 2013) - Bordeaux (Juni 2013) - Kabupatèn Blora (Desember 2014) - Istanbul (April 2016)

Geologi, geofisika, lan meteorologi[besut sumber]

Pamanasan global (Januari 2009)

Hukum[besut sumber]

Gègèr Pacinan (Oktober 2012)

Kulawarga raja, bangsawan, lan lambang[besut sumber]

Praja Mangkunagaran (November 2008) - Gajah Mada (Februari 2013)

Kimia lan mineralogi[besut sumber]

Komputer[besut sumber]

Panganan lan ombènan[besut sumber]

Roti (Desember 2012)

Matématika[besut sumber]

Matématika (Maret 2014, Maret-April 2016) - Kalkulus (Sèptember 2016)

Media[besut sumber]

Ensiklopedhi - Si Unyil (April 2012) - Titanic (Mei 2012) - Slumdog Millionaire (September 2012)

Militèr[besut sumber]

Perang Enem Dinten (Juni 2008) - Perang Yom Kippur (Oktober 2008)

Musik[besut sumber]

JKT48 (Agustus 2014)

Olahraga lan dolanan[besut sumber]

UEFA Euro 2008 (Juli 2008) - Bal-balan (Januari 2015)

Pendhidhikan[besut sumber]

Universitas Indonésia (Mei 2013)

Penghargaan lan tandha jasa[besut sumber]

Perhubungan[besut sumber]

Titanic (Mei 2012)

Pulitik lan pamaréntahan[besut sumber]

Etiopia (Januari 2008) - Yunani (Juli 2009) - Jawa Tengah (Juni 2009) - Indonesia (Agustus 2009) - Pasarékatan Bangsa-Bangsa (November 2009) - Dewan Kaamanan PBB (Februari 2010)- Gègèr Pacinan (Oktober 2012)

Sastra[besut sumber]

Hanacaraka (Agustus 2008) - Kakawin Ramayana - Kakawin Sutasoma - Kidung Sundha - Bebungah Sastra Rancagé (Juni 2012)

Sajarah[besut sumber]

Gègèr Pacinan (Oktober 2012)

Seni, arsitektur, lan arkeologi[besut sumber]

Doctor Who (November 2013) - Upin lan Ipin (Agustus 2015) - Gapura Brandenburg (Oktober 2015)

Tèknik lan tèknologi[besut sumber]

Tèknologi informasi (Juni 2014, Juni 2015)

Tokoh[besut sumber]

Cleopatra (Februari 2008) - Johannes Jacobus Ras - Kartini (April 2008) - Eva Peron (Desember 2008) - Pramoedya Ananta Toer (Februari 2009, Juli 2015) - Adolf Hitler (April 2009) - Albert Camus (Januari 2010) - Julian Assange (Januari 2011) - Mustafa Kemal Atatürk (Maret 2011) - Florence Nightingale (April 2011) - Gesang Martohartono (Mei 2011) - Gajah Mada (Februari 2013) - Thích Quảng Đức (Januari 2014) - Revo Arka Giri Soekatno (September 2014) - Albertus Soegijapranata (September 2015) - Franz Kafka (Nopember 2015) - Harun Yahya (Desember 2015) - Abu Hanifah (sastrawan) (Mèi 2016) - Jost Gippert (Juni-Agustus 2016)

Uga delengen[besut sumber]