Wikipedia:Artikel pethingan/2014 05

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ati (: ἡπαρ, hēpar) arupa kelenjar paling gedhé ing njero awak, manggon ana njero rongga weteng sisih tengen, peneré ing sangisoré diafragma. Ati iku sawijining organ ing vertebrata, klebu menungsa. Organ iki duwé peran wigati ing métabolisme lan duwé sapérangan fungsi ing awak/badan klebu panyimpenan glikogen, sintesis protein plasma, lan netralaké obat. Ati uga mrodhuksi bile, kang wigati kanggo pancernan.