Wikipedia:Artikel pethingan/2010 02

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sidang Dewan Kaamanan PBB ing New York

Dewan Kaamanan PBB (panulisan jroning Basa Indonesia: Dewan Keamanan PBB), kuwi badan paling kuwat ing lembaga PBB. Tugasé njaga perdamaian lan keamanan antar negara.

Badan PBB liyané mung bisa mènèhi rékomendhasi marang para anggota, Dewan Keamanan nduwé kakuwatan kanggo njupuk kaputusan kang kudu dilaksanakaké para anggota adhedhasar Piagam PBB.

Dewan Keamanan nganakaké patemon pisanan tanggal 17 Januari 1946 ing Church House, London lan kaputusan kang ditetepaké diarani Resolusi Dewan Keamanan PBB.

Maca sabanjuré ...