Wikipedia:Artikel pethingan/2010 01

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Albert Camus

Albert Camus (dipocapaké [al'bɛr ka'my]) (Mondovi (saiki Dréan), Aljazair, 7 November 1913Villeblin, 5 Januari 1960) kuwi panulis filsafat / filsuf Prancis kalairan Aljazair. Dhèwèké kerep digolongaké minangka panulis eksistensialis, nanging mbokmenawa luwih bener diarani minangka panulis absurdis. Camus kuwi wong katurunan Spanyol.

Taun 1957 Camus dianugrahi Bebungah Nobel Sastra mawa yuswa 44 taun. Camus kuwi kekancan raket karo Jean-Paul Sartre, sastrawan eksistensialis lan Simone de Beauvoir. Camus tilar donya jroning sawijining kacilakan montor ing Villeblevin tanggal 5 Januari 1960.

Maca sabanjuré ...