Wikipedia:Angkringan/Arsip 2007

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Une tasse de thé avec une cuillère et deux sucres.
Une tasse de café avec une cuillère.

Panggonan iki kanggo kowé takon utawa rembug samubarang prakara kang gegayutan Wikipédia Jawa. Yèn kowé kangèlan anggoné nggawé artikel utawa kangèlan nggolèk tembung Jawa kang trep nalika nulis artikel utawa liyané kang gegayutan Wikipédia Jawa, mangga maraa ing kéné saperlu nggenahaké prakaramu. Wong liya bokmanawa bakal awèh panemu utawa pitulung.

Rembug bab basa Jawa kaya ta bab pertalan (tarjamahan) bisa koaturaké ing Angkringan Basa.


Komentar borgx[besut sumber]

borgx mènèhi komentar ing id: bab kaca utama iki sawisé tak-takoni idhepé bab perkara iki. Nah iki wangsulane:

Bung Revo, sori kelamaan jawabnya, saya pilih yang ini saja soalnya yang satu lagi mirip id.wiki tapi sebenarnya tidak masalah juga sih kalo mirip. Mengenai png tidak transparent di IE itu sudah bawaan IE. [1] [2] [3], tetapi (katanya) di IE7 sudah oke. borgx(kirim pesan) 23:39, 31 Desember 2006 (UTC)
  • Wow! apik banget tampilane, taun anyar tampilan anyar, selamet Slamet Serayu 00:41, 3 Januari 2007 (UTC)

Dadi katonané dhèwèké luwih seneng pilihan nomor 1. Meursault2004ngobrol 09:22, 1 Januari 2007 (UTC)

Dadi piyé? aku isih bingung mikirké wernané. nuwun sèwu, suwé ora katon. sugeng warsa énggal sadaya mawon.... angrembugan05:04, 2 Januari 2007 (UTC)

Padha-padha sugeng warsa énggal! Ora apa-apa mung prei pirang dina waé. Aku nèk prei sok-sokan nganti pirang sasi :-) Werna nèk arep ijo ora apa-apa, nging rada luwih enom. Dadi contoné light green utawa spring green ing tabèl ing kaca iki. Banjur tulisané wernané ora putih nanging ireng. Tak-kira luwih manis lan luwih énak dipandheng :-) Meursault2004ngobrol 05:42, 2 Januari 2007 (UTC)


piyé yèn ngéné iki? tulisan jawané (durung dak-ganti amarga durung sempat, yèn arep diganti gak papa) dipisah ing dhuwur, kanggo nanggulangi yèn ana sing isih nganggo IE lawas (maklum aku dhéwé luwih asring nganggo mozila) angrembugan07:04, 2 Januari 2007 (UTC)

Wis apik tak-kira. Nanging apa tulisan Jawané ora isa diwèhi werna latar putih kaya Gambar:Sugeng Rawuh.png? Soalé ing IE isih katon ana werna abu-abu. Aku ya luwih seneng nganggo Mozilla Firefox, nanging ing kantor kudu nganggo IE :-( Terus tak-kira kothak "Sugeng Rawuh" wernané luwih apik sing alternatif nomor 1. Ya wis lah mas dilansir waé, wis tanggal 2 Januari soalé :-) Meursault2004ngobrol 09:16, 2 Januari 2007 (UTC)

Unine Aksara Jawa ing Kaca Utama[besut sumber]

  • Mmm... nuwun sewu pingin takon. Apa tulisan aksara Jawa ing dhuwuring kaca utama kuwi wus pener unine? Yen dakwaca (yen ora salah) munine; "Su-geng ra-wuh pa-ra pa-mir-seng wi-ki-pe-dhi-yah ja-wi!" . Miturutku, menawa nganggo basa krama inggil, kudune unine mangkene; "Su-geng ra-wuh pa-ra pa-mir-sa wi-ki-pe-dhi-yah ja-wi!"
  • Lan ing kaca nyoba, mas anggoro nulis aksara kasebut muni; "Su-geng ra-wuh ing wi-ki-pe-dhi-yah ja-wi!" Luwih prasaja. Ananging marga iki basa krama alus, kudune dipepaki nganggo tembung wonten. Dadi pepake mangkene; "Su-geng ra-wuh won-ten ing wi-ki-pe-dhi-yah ja-wi!"

Mangkono panyaruwe saka aku, bener orane amborong kersa. kunthing 20:46, 1 Januari 2007 (UTC)

katoné pancèn kaya ngono, mengko dak-owahi (nunggu tekan ngomah sik, ki, komputer kantor durung dipasang kanthi bener font-né). prakara pamirsèng iku sakjané bener amarga nganggo sandhi (upamané: ana + ing = anèng), mung saiki pancèn ora jamak kanggo pocapan padinan. anggoro 05:04, 2 Januari 2007 (UTC)

Mbiyèn pancèn aku nganggo sandi soalé papané kurang gedhé :-) Tak-kira apik yèn diwènèhi tembung 'wonten'. Meursault2004ngobrol 05:47, 2 Januari 2007 (UTC)

Unine tembung "Wikipedia"

Sakjane iki mung ngganjel sethithik wae. Miturut ejaan baku, panulisan tembung Wikipidia kudune katulis Wikipediya, (nganggo aksara y) soale iku kalebu mandaswara kang ana ing tembung lingga. Conto liyane, priya, satriya, dhuwit (dudu; pria, satria, duit). Ananging yen Wikipedia iki kaanggep kadidene aran/merek lembaga, panulisan kasebut ora perlu diowahi. Sepurane aku nulis iki, mung saderma ngetokake uneg-uneg.. wis suwe ora online.. wehehehe... kunthing 11:30, 2 Februari 2007 (UTC)

Permisii..mo ikutan...klo ga salah nih ya, tulisan di kaca utama itu "sugeng rawuh wenten hing wikipedhiyah jawi". Saya ga ngerti bahasa jawa, tp bukannya seharusnya "wonten", bukan "wenten"? Di kaca utama tulisannya "wenten", karena cuma pakai tanda "taling" sebelum huruf "wa". Klo emg yg bener "wonten" nih, seharusnya pakai tanda "taling tarung", dengan menambahkan tanda setelah "wa". Klo saya yg salah, mohon maaf....Matahari Pagi 03:55, 17 Februari 2007 (UTC)

Oh iya bener mas/mbak Matahari. Kok jadi bahasa Bali nich hahaha. Nanti akan dibetulkan segera! Meursault2004ngobrol 09:00, 17 Februari 2007 (UTC)

Kababar[besut sumber]

Kaca Utama wis diganti, prakara aksara jawané sesuk dakgantiné. sawetara iki dhisik. matur nuwun kanggo Mas Revi lan Kunthing. anggoro 11:12, 2 Januari 2007 (UTC)

Padha-padha, matur nuwun wis nguthak-athik ... Wis katon apik karo wis tak-tulisi kabar ing Portal komunitas. Banjur putriné profésor Ras ya wis tak-kandhani yèn ramané dadi artikel pinilih :-) Meursault2004ngobrol 14:28, 2 Januari 2007 (UTC)

Wah, basa landa ngono, gak mudheng aku :) matur nuwun wara-warané. angrembugan06:14, 4 Januari 2007 (UTC)

Artikel/gambar pilihan[besut sumber]

Aku ora mudheng piyé carané nggulawentah Artikel lan gambar pilihan ing Kaca Utama. Nèk manut nang id, katoné isih angèl amarga durung seramé kuwi. ana usulan? angrembugan06:14, 4 Januari 2007 (UTC)

Carané nggawé jadwal ing kaca iki lan iku. Saiki digawé sasasi pisan waé dhisik ya. Mengko yèn komunitasé wis gedhé bisa saminggu pisan apa piyé. Meursault2004ngobrol 19:06, 4 Januari 2007 (UTC)

Bos, yèn syarat2 artikel pilihan ki jané piyé? hla wong komunitas kéné isih durung reja kaya ing id. angrembugan04:25, 10 Januari 2007 (UTC)

Nggawé waé daftar. Mengko nèk uwis bisa dirembug. Ya golèk waé artikel sing rada dawa tur apik lan ora kontroversial. Yen upama durung ana artikel tartemtu mengko aku bisa nulungi nggawèkaké lha terus mengko dibenakaké ramé-ramé. Meursault2004ngobrol 18:35, 11 Januari 2007 (UTC)

Piyé ki wis mèh sasi Fébruari? Meursault2004ngobrol 10:00, 24 Januari 2007 (UTC)

nyuwung agunging pangaksami, rada akèh gawéyan kanggo pangupa jiwa. sawisé nonton kaca-kaca sing dawa, aku dadi isin, jebul aku mung isané gawé naskah rintisan :) aku ngusulké 2. piyè? anggoro 13:41, 24 Januari 2007 (UTC)

Wah sing diusulaké kok loro-loroné artikelku :-) ... Tak-kira padha waé. Nanging Kidung Sundha durung akèh gambaré. Yakné bisa tak-golèkaké gambar dhisik karo artikel loro-loroné bisa di-copy-edit. Meursault2004ngobrol 19:05, 24 Januari 2007 (UTC)

Yèn gambar pilihan iki kepriyé? Meursault2004ngobrol 19:38, 26 Januari 2007 (UTC)

aku sarujuk. iki ya wis naté dadi gambar pilihan nang id. angrembugan08:32, 30 Januari 2007 (UTC)

wis tak update. yen ana sing salah benerake wae. iki rada kesusu nggawene. ang 08:03, 1 Februari 2007 (UTC)

Suwun mas! Meursault2004ngobrol 08:43, 1 Februari 2007 (UTC)

JAnDbot[besut sumber]

Please for bot flag for my bot. It's interwiki bot working on cs:, it does non-controversial automatic interwiki addiction, but his main domain is human assisted problematical interwiki (this operation is working on about 200 languages at same time, but maximal about 20 pages per day).

Sometimes this bot do standard interwiki addiction, but only in the languages with bot flag.

Bot is based on pywikipedia. Already with bot status in about 40 languages, including almost all from top20: cs, eo, sl, pl, de, sr, hr, da, en, el, es, it, sk, sh, vec, ro, no, ... (see here Awaiting for bot: some more languages.

If you have any question, please write it to my discuss page JAnDbot 13:32, 17 Januari 2007 (UTC) / JAn

I have seen that you are not so often here. So technically a bot status is not necessary. However I wil grant you the bot status anyway. Meursault2004ngobrol 14:42, 17 Januari 2007 (UTC)

Ngoko waé[besut sumber]

Sasampunipun Indonesia merdika, kaum ningrat sampun boten aktif malih. Masyarakat Indonesia malih dados demokkrasi, pramila basa dhaerah, antawisipun nasa Jawi inggih radi ewah. Kathah priyantun ingkang boten ngginakaken basa krama. Basa ngoko langkung populer. Pramila saenipun ing wikipedia jawa punika ngangge basa ngoko kemawon. Punika manawi katha ingkng nyarujuki.

Mboten wonten ingkang nglarang menawi kersa nyerat mawi basa ngoko. Nanging mboten lepat menawi para pamirsa ugi saged sekedhik-sekedhik sinau basa krama. Artikel ingkang kaserat mawi basa krama mboten patiya kathah. Mugi mriksani kaca puniki. Meursault2004ngobrol 15:42, 31 Januari 2007 (UTC)
  • Sakjane aku pribadi luwih seneng nganggo basa ngoko. Ananging pratelan iki dudu amarga ilange ningrat kaganti dening democrazy, tapi amarga aku wus ora pati nguwasani maneh basa krama alus kanthi becik ^_^ Uga mungkin amarga aku urip ing Jawa Timur (Malang) kang basane rada kasar yen katandhingake karo Jawa Tengahan. Yen miturut panemuku, ideal-e pancene ana rong versi kaya kang kapacak ing kaca utama, yakuwi versi krama lan versi ngoko. Iki penting amarga, saora-orane, ing jagad iki isih ana literatur abasa Jawa kang katulis nganggo basa krama. Yen kabeh artikel katulis nganggo basa ngoko, suwening suwe basa krama rak bakal cures? Eman-eman banget yen basa kang kebak filsafat kuwi ilang saka jagat iki. Sukur-sukur yenta basa krama kuwi bisa dikanggokake maneh ing bebrayan kaya wingi uni, harak malah adi luhung-edi peni ta bebrayan kita? Nuwun. kunthing 10:43, 2 Februari 2007 (UTC)
  • Mas kulu ndherek usul, saget ta? Kula sarujuk menawi saget dipun bedakaken kaca minika, kaca kangga basa jawi ngoko, krama madya kalian krama inggil, amargi tasih kathah rencang-rencang ingkang migunaaken tiga-taganipun. Kula piyampak sampun manggen wonten Eropa 8 tahun, nanging menawi wonten wekdhal kepethuk kalih tiyang jawi, kula tansah nyobi migunaaken. Kangge kula, basa jawi krama inggil perlu sanget mergi, kalian baba biying kula tansah nggange basa krama inggil. Senajan kula tiyang asli dusun angel toya, naging kula nganggep basa krama inggil dados warisan ingang kedah dipun uri-uri. Kangge kula, demokrasi kok gumantung kaliyan tiyangipun. Menawi kita dados tiyang demokrat, kulo kinten kok kita tasih ugi saget ngangge basa krama. Basa krama niku kangge kula gadha rerasa "poetique", nuwun sewu kulo ngangge basa asing. 193.72.34.216 16:31, 12 Februari 2007 (UTC) Budi Tjahjono (Jenewa - Swiss)
    • He iki dudu mas Budi sing tau manggon neng Paris kae? Meursault2004ngobrol 14:04, 13 Februari 2007 (UTC)

Hanacaraka[besut sumber]

Permisi...saya prihatin ma artikel "Hanacaraka" di wikipedia Jawa. Kok rasanya minim sekali, lbh lengkap Wiki Inggris ma Wiki Indonesia. Ironis sekali kan? Saya sedang berusaha belajar Hanacaraka, dan rasanya sayang sekali klo Wiki Jawa kurang perhatian sama Hanacaraka. Klo saya bs bhs JAwa, udah saya sunting sendiri. Pls dunks, lbh dilengkapi lg Hanacaraka dan Aksara Jawa-nya..Hatur Nuwun...Matahari Pagi 07:25, 3 Februari 2007 (UTC)

Terima kasih atas masukannya. Nanti akan diusahakan. Kita soalnya sambil jalan. Alon-alon waton kelakon! BTW artikel dalam en: itu isinya kurang baik. Meursault2004ngobrol 11:16, 3 Februari 2007 (UTC)

Terimakasih kembali atas tanggapannya. BTW, saya ada pertanyaan soal aksara jawa di kaca utama. Saya masukkan ke topik "Unine Aksara Jawa..." diatas saja ya...sekali lg terima kasih...Oiya, hanacaraka di wiki inggris emg jelek tuh, yg Indonesia malah lumayan bagus. Seharusnya sih Wiki Jawa lebih bagus lagi, hehehe...amin

Imek[besut sumber]

Sugeng ngeraya'ake Dina Raya Imlek, mugi-mugi tambah sejahtera, sehat lan semangat, Slamet Serayu 02:49, 19 Februari 2007 (UTC)

Padha-padha, amin-amin. Sok sapaa sing lair ing taun babi iki muga2 akeh rejekine!. Meursault2004ngobrol 07:56, 19 Februari 2007 (UTC)

Selamat[besut sumber]

Selamat kanggo mas Anggoro, saiki dadi Birokrat, muga-muga jv: dadi tambah maju, Slamet Serayu 08:28, 19 Februari 2007 (UTC)

matur nuwun. anèh rasané éntuk ucapan "slamet" seka pak "slamet" he he he he...ang 09:49, 20 Februari 2007 (UTC)

Kleru Ukoro[besut sumber]

Katur dumateng poro pamiarso bilih PURWOREJO ukorone kedah mekaten sanes purwareja.......... kleru paklik ukoro puniko kangge tumrape ing kukuban Banyumas... puniko wonten salah satunggaling daerah naminipun PURWAREJA. Mekaten atur paduko nuwun...........!!!,,,

Matur suwun pamrayoginipun. Prakawis punika saged panjenengan pirsani wonten ing Wikipedia:Paugeran maringi nami artikel. paugeran punika dipun agem kanthi adhedhasar ejaan basa jawi ingkang mendhet saking aksara carakan. suwun. ang 03:28, 28 Februari 2007 (UTC)

Software hanacaraka[besut sumber]

Aku asli jogja sing merantau ono paran kepingin software hanacaraka nyuwun tulung informasinipun kirim wontem mile kulo rafi_yon@yahoo.com.id

Coba mbukak kaca situs iki http://www.omniglot.com/writing/javanese.htm Meursault2004ngobrol 00:59, 14 Maret 2007 (UTC)

yèn sing rada prasaja, panjenengan bisa ngundhuh font hanacaraka ing http://hanacaraka.fateback.com ang 03:44, 21 Maret 2007 (UTC)


Kiblat boso jowo ora mung neng solo karo yogja[besut sumber]

Boso Jowo iku mestinya ora mung boso logat Solo karo yogja nek gelem nliti boso neng Jawa Timur, Jawa Tengah lan Yogyakarta logat lan kebiasaan masyarkat neng daerah kuwi okeh banget, iku iso disawang soko boso sambedinane lan kabudayan, aku iso contohke penganten jowo model solo/yogya lan model pesisir Jawa Tengah bedane okeh banget model Jawa Tengah pesisiran wes dipengsruhi karo budaya cina karo arab (Islam. Tapi kenyataane adat kebiasaan kuwi dianggep ora makili salah sijine khasanah budaya jowo wong pesisiran Jowo dianggep ora nduwe toto kromo kebiasaan kibiasaan adat Jowo seng ono Solo karo Yogya. Contoh liyane bab wayang purwo nek pakem solo anake werkudoro iku mung loro yaiku gatotkoco karo antorejo tapi nek pakem yogya anake werkudoro iku telu yaiku gatotkoco, antorejo lan antoseno nek pakem banyumasan bagong anake semar iku jene nge bawor. Soko uraian mau iso disimpulke nek boso lan kabudayan jowo iku oro mung soko solo/yogya tapi ugo soko daeah liyo nebg daerah seng gunake boso jowo. Maturnuwun203.130.243.181 02:16, 21 Maret 2007 (UTC)(pindhahan seka Pitulung:Penyuntingan)

matur nuwun pangudarasané. mbok menawa panjenengan bisa mirsani uga apa sing kedadèn marang basa liya. Basa Melayu iku uga akèh logaté, nanging sing dijupuk uga mung siji. basa melayu liyané kaaruh dhialèk. basa inggris uga mangkono. logaté manèka warna. saiki yèn nitik ukara sing panjenengan anggo iki, dhialèk ngendi? tak pikir isih padha waé. prabedan ora akèh. nèk prakara panulisan, kuwi pancèn wis ana angger-anggeré lan disarujuki déning 3 provinsi (jawa tengah, jawa timur, diy). ing wikipedia, panjenengan mbok menawa wis tekan Banyumasan

prakara adat sing dianggep ora nduwé tata krama, tak pikir iku panemu sing ora baku. aku dhéwé wong kedhu, nanging ora nganggep yèn wong ora bisa basa iku ora sopan. suwun ang 03:44, 21 Maret 2007 (UTC)

Pisuhan[besut sumber]

Aku jané rada gumun karo artikel Pisuhan. katoné ora énsiklopèdhis, béda yèn di karo Fuck. upama kanggo narik kawigatèn, katoné akèh-akèhé anonim. piyè yèn dibusak waé? ang 13:33, 21 Maret 2007 (UTC)

Iya tak-kira luwih pantes dilebokaké ing Wiktionary. Kepriyé waé pisuhan uga bagéyan saka basa. Nanging aku ya gumun kok kaca iki populèr banget sih ;-) Meursault2004ngobrol 16:10, 21 Maret 2007 (UTC)

Aku dadi ngguyu dhewe maca masalah pisuhan iki, aku setuju yen dikumpulke neng Wiktionary, luwih pas. Definisi pisuhane ora apa-apa tetep neng jv: ning daftar tembunge neng WiktionarySlamet Serayu 07:47, 22 Maret 2007 (UTC)

nyuwun sèwu, kesuwèn ora ol, maklum lagi deadline nang kantor. aku manut pak slamet waé, menko tak coba nambahi. ang 06:48, 28 Maret 2007 (UTC)

TXiKiBoT[besut sumber]

TXiKiBoT iki didadekaké bot waé ya supaya ora ngebak-ngebaki kaca Owah-owahan. Meursault2004ngobrol 01:10, 28 Maret 2007 (UTC)

Aku sarujuk. ang 07:56, 28 Maret 2007 (UTC)

wus kaleksanan. ang 10:33, 28 Maret 2007 (UTC)

Artikel pilihan[besut sumber]

Wah artikel lan gambar pilihané apa ya sasi iki? Meursault2004ngobrol 11:59, 1 April 2007 (UTC)

aku isih usul padha wingi, kidung sundha.ang 14:18, 1 April 2007 (UTC)

Apa wae aku manut, Slamet Serayu 03:36, 2 April 2007 (UTC)

Ya wis, Kidung Sundha, nek ngono. Meursault2004ngobrol 14:59, 2 April 2007 (UTC)

Gandhèng ora ana sing ngusulaké gambar pilihan, aku nyomot gambar arah.jpg kanggo Gambar Pilihan.

Katoné iki dadi gawéyan sing tansah dilalèkaké. wulan iki apa? aku usul Ensiklopedhi. nèk gambar aku durung golèk.

Iya aku sarujuk! Meursault2004ngobrol 02:43, 1 Mei 2007 (UTC)


Digawé daftar kepriyé kanggo sasi-sasi ngarep. Wis tak-leboni siji ing sasi Oktober amarga ana Dina Riyadi Lebaran. Nanging artikel bab Asmaaulhusna iki isih perlu dibenakaké. Meursault2004ngobrol 21:07, 14 Mei 2007 (UTC)

Mengko tak coba nerjemahaké. artikel Asmaaulhusna iki rada angèl diterjemahaké. ang 13:01, 15 Mei 2007 (UTC)

Mengko aksara Jawa uga tak-coba tak-benakaké. Isiné isih sithik lan ora ana referensiné. Gambaré uga arep tak-gantiné ya karo gambar sing luwih apik. Meursault2004ngobrol 09:58, 19 Mei 2007 (UTC)

Gambar pilihan[besut sumber]

Yèn gambar pilihan kepriyé kepénaké? Aku durung nduwé usul Meursault2004ngobrol 17:55, 20 Mei 2007 (UTC)

  • Juni 2007 - Gambar Buddha
  • Juli 2007 -
  • Agustus 2007 -
  • September 2007 -
  • Oktober 2007 -
  • November 2007 -
  • Desember 2007 -

Warta[besut sumber]

Piye yo saumpamané ning kaca utama diparingi Warta, supaya ora monoton. Wic2020 04:56, 29 Mei 2007 (UTC)

Sakjane apik mas ning aku kewatir ora keurus/jarang keisi merga esih miskin warga, yen ngarepake pengurus uga radha angel sebab pengurus sing nduwe wektu senggang paling akeh ya aku ning aku kurang paham basa Jawa standar uga krama, seliyane iku yen ana hubungane karo masalah teknis aku angkat tangan, mulane spesialisasiku neng jv: mung mbuka "pranala abang" lan ngisi sithik-sithik utamane sing ora merlo'ake penggunaan basa Jawa sing njlimet. Mas Wic keto'e tertarik banget, mangga wae yen pengin nangani hal Warta kuwi, aku yakin kabeh mesthi padha setuju, uga aku seneng banget mas Wic saiki radha sering mampir neng kene, Slamet Serayu 05:23, 29 Mei 2007 (UTC)

iya, aku waé sing mung ngurusi "dina iki ing sejarah" asring kelalèn. ning yèn ana ya panc`´n mathuk tenan. ang 05:57, 29 Mei 2007 (UTC)

Ha..ha..ha.. karo bot mas uga wayang lan sastra Jawa, ora apa-apa mas, iki kan kanggo sambilan, sambilan latihan nulis uga sambilan nambah pengetahuan tinimbang maca brita, politik sing kisruh, ekonomi sing amburadul, mending ngisi jv: Slamet Serayu 06:06, 29 Mei 2007 (UTC)
Ora usah kerep-kerep kan ya bisa. Meursault2004ngobrol 11:11, 29 Mei 2007 (UTC)

Nah kae mas Wic, wis entuk lampu ijo sepakat, mengko aku melu ngrewangi ngisi Slamet Serayu 02:13, 30 Mei 2007 (UTC)

Usulan penggantian pengurus[besut sumber]

Aku usul "pengurus istimewa" Brion Vibber diganti mas Wic2000 wae, alesane: ben luwih efektif uga kanggo ngewakili Jawa Wetan, kesuwun, Slamet Serayu 04:12, 13 Juni 2007 (UTC)

aku sarujuk yèn mas wic2000 dadi pengurus. ning yèn prakara Brion Vibber, dak pikir ora apa-apa yèn isih tetep amarga dhèwèké iku developer. saupama ana apa-apa sing ana gegandhèngané karo software bisa dijaluki tulung. ang 04:16, 14 Juni 2007 (UTC)
Piyé ki wis padha sarujuk? Nuwun séwu ... aku wis suwé ora nuwèni jv: Meursault2004ngobrol 21:35, 1 Juli 2007 (UTC)

prihatin basa jawa[besut sumber]

Aku salah siji warga sing peduli (wacanen: prihatin) amarga lunture penggunaan/kepedulian basa jawa ing kalangan mudha. Dak akoni aku dhewe ora bisa bebasa jawa kanthi apik/baku. Liwat serat iki aku nyuwun (pirsa) artikel sing berkenaan puisi-puisi/tembang jawa kususe puisi kangge manten jawi. Seumpama manten melayu (ing malaysia) taksih nglestareaken pantun melayu saben upacara mantenan. Boten salah seumpami kawula mudha kita dipun dipunkenalaken dhateng puisi/pantun/serat-serat jawi. Cekap semanten. Salam kenal lan matur nuwun. Jasmin 11:16, 13 Juni 2007 (UTC)

Matur suwun marang pramayoga panjenengan. kita, ing wikipédia iki, nyoba supaya budaya jawa ora ilang ing bebrayan agung. prakara puisi kanggo mantèn jawa, aku dhéwé malah ora ngerti. mbok menawa ana para wikipediawan sing mangertèni. ing panggonanku (magelang), akèh2é wong mantènan nembangé mung asmarandana sing dijupuk seka wulangrèh:
Gegaraning wong akrami
Dudu bandha dudu rupa
Amung ati pawitané
Luput pisan kena pisan
Lamun gampang luwih gampang
Lamun angèl, angèl kalangkung
Tan kena tinumbas arta

suwun. ang 04:16, 14 Juni 2007 (UTC)

Wikimedia Election Notice[besut sumber]

If you are able, please translate this notice to as many possible languages and post it anywhere applicable.

The Wikimedia Election Committee is accepting candidates for the 2007 Wikimedia Foundation Board of Trustees election. Please see [4] for more information.

There is still time for a new candidate to be considered for election, and you may now endorse the candidate of your choice (up to 3 candidates) on the endorsements page, [5]. Please read the instructions carefully prior to endorsing. If you can translate the instructions, please do.

If you have any questions, please contact any member of the election committee, who are listed here [6].

Posted on behalf of the Election Committee,
Philippe

sinau[besut sumber]

Keparenga dalem ngudarasa donyaning pendidikan. Sakmenika dalem taksih kuliah wonten ing salah satunggaling jurusan Basa jawi, Surabaya. Asma kula, Eka Harja (22). Kanthi pangajab, mantun kuliah saking menika jurusan sageda tambah kawruhngenani bab kasusastraan jawi ugi sedayane bab kejawen. Alhamdulillah semester enem sampun dalem ayahi kanthi lancar.
Ananging wonten salah satunggaling bab ingkang dados pitakenan,inggih menika dalem dereng paham sedayaning paugeran utawa bab punapa kemawon ngenani paramasastra. Mugi dados kawigatenan para pamaos lan sutrisna pendidikan Jawi awit kathahing calon guru basa jawi kados kula menika. Luwih maneh pratelan lan andharanipun Antunsuhono,padmosukotjo, lsp. dereng menehi cakrikan ingkang ngemu surasa ingkang trep tumrap para mahasiswa jawi wetan. dipindhah seka Jeneng artikel.
18:57, 26 Juni 2007 User:202.154.17.26


Une tasse de thé avec une cuillère et deux sucres.
Une tasse de café avec une cuillère.

Panggonan iki kanggo kowé takon utawa rembug samubarang prakara kang gegayutan Wikipédia Jawa. Yèn kowé kangèlan anggoné nggawé artikel utawa kangèlan nggolèk tembung Jawa kang trep nalika nulis artikel utawa liyané kang gegayutan Wikipédia Jawa, mangga maraa ing kéné saperlu nggenahaké prakaramu. Wong liya bokmanawa bakal awèh panemu utawa pitulung.

Rembug bab basa Jawa kaya ta bab pertalan (tarjamahan) bisa koaturaké ing Angkringan Basa.


Panganggo Brion VIBBER[besut sumber]

Wingi nalika Wikimania 2007 aku ketemu Brion Vibber lan takon apa dhèwèké prelu dicopot saka fungsi kapengurusané apa ora. Jaré dhèwèké sih ora apa-apa. Kepriyé panggalihé komunitas Wikipédia Jawa? Meursault2004ngobrol 19:24, 17 Agustus 2007 (UTC)

Aku jan-jané ora papa yèn dicopot utawa dhèwèké tetep dadi pengurus. mung èman yèn dicopot, yèn mengko ana apa2 bisa dijaluki tulung :) ang 13:23, 27 September 2007 (UTC)

Betawiki: better support for your language in MediaWiki[besut sumber]

Dear community. I am writing to you to promote a special wiki called Betawiki. This wiki facilitates the localisation (l10n) of the MediaWiki interface. You may have changed many messages here to use your language in the interface, but if you would log in to for example the English language Wiktionary, you would not be able to use the interface as well translated as here. Infact, of the 1798 messages in the core of MediaWiki, 0 messages have been translated. Betawiki also supports the translation of messages of almost 80 extensions, with about 1050 messages.

If you wish to contribute to better support of your language in MediaWiki, as well as for many MediaWiki extensions, please visit Betawiki, create an account and request translator priviledges. You can see the current status of localisation of your language on meta and do not forget to get in touch with others that may already be working on your language on Betawiki.

If you have any further questions, please let me know on my talk page on Betawiki. We will try and assist you as much as possible, for example by importing all messages from a local wiki for you to start with, if you so desire.

You can also find us on the Freenode IRC network in the channel #mediawiki-i18n where we would be happy to help you get started.

Thank you very much for your attention and I do hope to see some of you on Betawiki soon! Cheers! Siebrand@Betawiki 17:01, 7 Oktober 2007 (UTC)

Wikipedia Indonesia[besut sumber]

Para Wikiwan Jawa sing kamulé, Wikipedia Indonesia prelu pitulung panjenengan kabèh kanggo ngangkat oversight ing Wikipedia basa Indonesia. Dadi soksapaa sing kagungan akun lan wis kagungan luwih saka 30 suntingan, mangga miliha menawa kersa ing kaca iki: Wikipedia:Pengurus/Pemungutan suara/Meursault2004 untuk oversight 31 Oktober 2007 lan Wikipedia:Pengurus/Pemungutan suara/Hayabusa future untuk oversight 31 Oktober 2007. Matur nuwun! Meursault2004ngobrol 23:51, 31 Oktober 2007 (UTC)

Rencana Kaca Utama ing taun 2008[besut sumber]

Aku arep ngajokaké gagasan sing wis tau diomongaké, yaiku bab warta ing kaca utama. Kepriyé yèn ditrapaké ing taun 2008? Banjur artikel pilihan yèn digawé saben minggu kepriyé? Pancèn rada riskan, nanging saiki artikel ing Wikipedia Jawa wis rada akèh dadi bisa diatur dak-kira kanggo 3 sasi nèng ngarep. Gambar pilihané bisa tetep sasi pisan. Meursault2004ngobrol 08:40, 8 November 2007 (UTC)

Jeneng Amérika[besut sumber]

Jenang negara adidaya ing Amérika Lor iku beneré apa ya? Amérika Serikat kok krunguné mèmper basa Indonésia. Nèk aku nggagas Amérika Sarékat nanging tembung sarékat tak-golèki ing bausastraku (bausastra Pigeaud) kok ora ana. Meursault2004ngobrol 08:43, 8 November 2007 (UTC)


  • Nèng bausastra Tim Yogya malah ana, maknané pakumpulan. sarékat KN pakumpulan

Pancèné léma sarikat lan sarèkat ora ana. Jajal dicèk manèh mas.

  • Tembung Serikat ing jeneng Amérika Serikat kuwi tak kira minangka wangun negara, terjemahan bébas saka tembung United States sing tegesé Persatuan/pakumpulan negara-negara (bagéan). Mula nèk dijawakna dadi sarékat rumangsaku ya rada mèmper. Pras 10:19, 8 November 2007 (UTC)

Ah matur nuwun. Sajané aku kélingan tembung sarékat iki saja jeneng parté politik jaman mbiyèn: Sarékat Islam. Nanging anèhé pancèn tembung iki ora diamot ing bausastrané Pigeaud sing uga dadi dhasaré Bausastra Poerwadarminta.
Yèn mengkono dadi negara iki bisa diarani Amérika Sarékat. BTW aku durung nduwé bausastra Tim Yogya. Péngin tuku nèk isih didol. Karo bausastrané Robson lan Singgih Wibisana (Jawa-Inggris) wetonan taun 2002 angèl digolèki. Sampun pirsa menawa bausastra Pigeaud dirévisi lan dicithak manèh taun 2007 iki? Nanging aku uga durung tuku ... Meursault2004ngobrol 19:55, 8 November 2007 (UTC)

Urun rembug[besut sumber]

Sugeng pepanggihan wonten ing babagan Wayang Kulit kalebet Dhalangipun. Ndherek nepangaken nami kulo pun Haryanto, ugi dalem tumut nyinau pengin dados Dhalang, ora ketang grothal grathul, nggih sampun nyinau, lan ugi sampun pentas wonten masyarakat umum. Namung wonten ing wekdal puniko dalem badhe urun rembug bilih poro Dhalang ingkang kasebat ing nginggil kagungan ciri khas piyambak2. 1. Panjenenganipun Ki Timbul Hadi Prayitno, Dhalang gagrag Ngayogyokarto

  ingkang sampun misuwur wiwit Bapak kulo taksih sugeng dumugi sak 
  puniko, anggenipun ngringgit saged nges lampahan nopo kemawon, menopo
  malih menawi Brontoyudo mboten wonten ingkang saged ngalahaken 
  ngesipun (sanes gebyaripun, nanging ngesipun).

2. Panjenenganipun Ki Hadi Sugito, ugi Dhalang Metaraman, lha

  panjenenganipun Bopo Hadi Sugito puniko ugi sampun misuwur wiwit 
  bapak kulo taksih sugeng ngantos sak puniko.
  Ki Hadi Sugito dados Dhalang faforit kulo pribadi, lan guru utawi 
  suhu kulo, panjenenganipun kondhang geculanipun, mboten nate kerso
  dipun dhampingi pelawak utawi campur sari, nggecul piyambak.
  Kejawi geculanipun ugi Sosio Dialogis nya mboten wonten ingkang saged
  nandhingi dening Dhalang kondhang pundi kemawon, sworo Semar, nggih
  Semar, Sworo Werkudoro nggih Werkudoro, Sworo Duryudono nggih 
  Duryudono, wiwit sonten wiwit ngantos tancep kayon mboten wonten 
  bedanipun ajeg, lampahan carangipun kathah dados koleksi pribadi kulo.

3. Ki Narto Sabdo, panejnenganipun sampun dados empu Gednhing ugi empu

  Dhalang lan sak Wayangipun, gendhing2 pangriptanipun Kakekne Semarang
  sampun melegendha, kirang langkung wonten 800 ngantos 1000 gendhing.
  Ki Narto Sabdo, dados empunipun proro Dhalang kalebet kulo pribadi,
  lan panjenenganipun gagrak Surokarto Hadiningrat (gagrag solo).

4. Ki Anom Suroto, gagrak Surokartan, lan penjenenganipun sulukipun kung

  limo menasi perkutut, mboten wonten ingkang saged ngalahaken 
  sulukipun, menawi putranipun anakmas Bayu Putro Pamungkas 
  sabetipun, mboten wonten ingkang saged ngalahaken.

5. Ki Manteb Sudarsono, Kalebet Dhalang fenomenal amergi

  sulukipun alit namung sabetaipun gesang, kejawi saking puniko 
  minongko wakil Indonesia nampi piagam UNESCO wayang diakui 
  dunia, minongko warisan budaya adi luhung, ingkang dipun paringi 
  piagam sanes Dhalangipun, namung WAYANGIPUN.

6. Ki Joko Edan, ngringgitpun biasa2 kemawon namung sampun

  katelah radi urakan, milo kawastanan Ki Joko Edan.

7. Ki Enthis Susmono, lha meniko Dhalang Metal, Dhalang

  Innovative, kreative, ugi dakwahipun ugi wonten.

8. Wonten malih Ki Poerbo Asmoro, panjenenganipun bibit utawi

  calon nerusaken Kakekne Semarang, saged ngringgit gagrag 
  Mentaram utawi gagrak Solo dhasaripun sinaunipun ngatos S2.

9. Lajeng Ki Warseno SLANK, meniko taksih foto copinipun Ki Anom

  Soeroto, cengkok, gagrak ugi untowecananipun sami.

10. Ingkang pungkasan Dhalang Bonex Ki Gendheng Haryanto, meniko

  taksih sinau namung nekat pentas, milo kawastanan Ki Bonex (bondhone 
  ming tekat), tanpo tekat mboten dumugi sedyanipun, lha nggih kedah2
  ipun kepengin tumut nglestarekaken budoyo Jawi umumipun lan ugi 
  Wayang Kulit khususipun.

Makaten ingkang saged kulo aturaken minongko urun rembug, klungsu-klungsu melu udhu, tinimbang samangke seni Wayang, Gamelan, dipun kuasani dening poro monco, kados to Ki Gaura saking Australia, Ibu Hellen saking America Mongsok piyantun Indonesia mriksani Dhalang Australia ugi sindhen America Generasi mudho kito malah sami NYABU, FREE SEX, dados bintang PORNO. Lha puniko rak sanes budoyo kito, nggih meniko kewolak waliking jaman. Jamane jaman KOLO BENDHU, sing enom podho NYABU, sing tuwo nyolongi kayu (korupsi, illegal logging), mbok wedok nggolek TAMU (kathah ibu2 pejabat, ditinggal rapat, nggolek obat, obat sepi).

matur nuwun saking kulo Dhalang Bonex Ki Gendheng Haryanto, Jakarta. 17 November 2007

Email kanggo komunitas jawa suriname[besut sumber]

kawulo tiyang jawa saking tlatah jawa tengah,kawulo sanget sanget kepingin ngertos pawartosipun sederek saking suriname,nambah rencang,nambah sesrawungan.menawi wonten ingkang saget ngubungi kawulo,kawulo remen sanget,mbok menawi saget kirim surat wonten email. bagas310@yahoo.com 203.190.112.10, 13:39, 24 November 2007

125.161.169.46 15:46, 3 Januari 2008 (UTC)Kulo nuwun pro sedherek ndonya wikipedia : warung kopi125.161.169.46 15:46, 3 Januari 2008 (UTC)

Nuwun sewu mas email panjenengan bagas310@yahoo.com menopo panjenengan priyantun saking Jowo tengah ingkang lenggah wonten suriname makaten ? Cobi panjenengan email dateng kulo dhalangbonex@yahoo.co.id, kulo tenggo. Menawi panjenengan kepengin mriksani anggen kulo ngringgit, kulo gadhah rekaman dalam format VCD saklaminipun kulo pentas wonten Jakarta. Saking kulo Dhalang Bonex Ki Gendheng Haryanto

Dhialèk basa Jawa[besut sumber]

Kok aku maca akèh artikel prakara dhialèk basa Jawa iku isiné akèh mung daftar tetembungan waé lan katoné original research. Akèh tetembungan sing kerep dianggep "khas" kanggo sawijining daérah sajatiné uga ditepangi ing tlatah liya. Meursault2004ngobrol 04:57, 2 Desember 2007 (UTC)

Mungkin karepé pengin nggawé/bisa didadèkaké sakjenis kamus, supaya luwih gampang mangerteni menawa maca sawijining artikel. Lha kira-kira berguna apa ora? nDuweni sifat ensiklopedis ora?. Menawa ora, rak ya kena waé dibusak. Tracy 08:34, 6 Desember 2007 (UTC)
Nèk idhepku, luwih becik didokok ing Wiktionary lan daftaré diwatesi ora usah akèh-akèh. Mengko tak-resik-resikané. Meursault2004ngobrol 08:01, 7 Desember 2007 (UTC)
Ngono ya becik. Sugeng resik-resik! :) Tracy 08:20, 7 Desember 2007 (UTC)

Kaca utama anyar[besut sumber]

Kaca utama ing wiwit tanggal 1 Januari taun 2008 arep tak-tambahi ikon-ikon kategori lan berita aktualitas, kaya kapacak ing kaca iki: Panganggo:Meursault2004/Kaca Utama02. Mangga dipirsani! Salam. Meursault2004ngobrol 10:45, 16 Desember 2007 (UTC)

Apik banget, dadi luwih eye catching, nanging Font ing Kaca Utama rasané kok rada keciliken sithik ya?
Pranala "Basa liyané" sing kapisan katulis "Bahasa Indonesia" nanging isiné Templat:Gambar Berita"?
Tembung serapan "Aktualitas" (asal saka tembung Walanda Aktueel), pancèn luwih simpel, nanging mbokmanawa luwih krasa "Jawa" yèn nganggo tembung sing luwih asli, umpamané : Prastawa Anyar (Ngoko), Prastawa Énggal (Krama), Warta Anyar (Ngoko), Wartos Énggal (Krama), Kabar anyar, Anyar Iki, lsp.
Mung urun rembug waé, mangga para kanca padha dirembug bebarengan. Salam Pras 23:25, 16 Desember 2007 (UTC)
Matur nuwun. Aku sajatiné ora ngerti kudu nerjemahaké apa awit ing basa Indonésia katulis "Peristiwa terkini". Mbokmenawa "Prastawa Énggal" apik. Sing liyané mengko tak-benakaké yèn isih ana salah-salah lan luput-luputé. Ukuran font tak-kira bisa dicoba digawé luwih gedhé. Meursault2004ngobrol 17:49, 17 Desember 2007 (UTC)
Aku setuju kabeh mung ikon Jawa radha beda dewe ning ora apa-apa, Slamet Serayu 03:35, 18 Desember 2007 (UTC)
Beciké diapaké ikon Jawa? Kepriyé yèn diwèhi werna, contoné werna ijo, ben "padhet"? Meursault2004ngobrol 06:44, 18 Desember 2007 (UTC)
Ukuran font wis cukup gampang diwaca. Ikon Jawa, Filsafat, lan Wayang yèn isa diwèhi werna kabèh supaya sragam. Ning angel apa ora? Secara garis besar semua sudah lebih menarik! Tracy 06:16, 19 Desember 2007 (UTC)
Ya tak-cobané werna kanggo gambar-gambar iki. Meursault2004ngobrol 13:54, 19 Desember 2007 (UTC)

Sugeng nyambut Dina Riyaya[besut sumber]

Sugeng nyambut dina riyaya Iedul Adha, Natal lan taun anyar 2008, nyuwun sewu dereng patiya aktif, Slamet Serayu 03:35, 18 Desember 2007 (UTC)

Padha-padha, matur nuwun! Meursault2004ngobrol 06:44, 18 Desember 2007 (UTC)

Sugeng riyadin Idul Adha kanggé mas Slamet Serayu lan sedaya ingkang mahargya, kangge mas Merssault lan mbak Tracy sugeng mèngeti dinten Natal, kangge sedaya kémawon sugeng warsa énggal 2008. Mugi-mugi Pangèran Ingkang Murbèng Dumados tansah maringi kakiyatan lan kanugrahan dumateng kita sekaliyan. Pras 10:34, 18 Desember 2007 (UTC)

Matur nuwun malih! Sami-sami ugi sugeng Idul Adha lan kangem kang munggah kaji, mugi2 dados kaji kang mabrur! Meursault2004ngobrol 16:39, 18 Desember 2007 (UTC)

Matur nuwun Pak Pras lan Pak Slamet. Sugeng riyadi Idul Adha, Natal lan warsa énggal 2008 kanggé sedaya ingkang mahargya! Tracy 05:37, 19 Desember 2007 (UTC)a