Whiplash (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Whiplash
250px
Poster film Whiplash
Disutradarani Damien Chazelle
Diprodhuseri Jason Blum
Helen Estabrook
Michel Litvak
David Lancaster
Diskénariyoni Damien Chazelle
Dibintangi Miles Teller
J. K. Simmons
Paul Reiser
Dimusiki Justin Hurwitz
Sinématografi Sharone Meir
Dibesut déning Tom Cross
Perusahaan
prodhuksi
Bold Films
Blumhouse Productions
Right of Way Films
Dibabar déning Sony Pictures Classics
Tanggal metu
Suwéné
106 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Bahasa Inggris
Rantaman $3.3 juta[2]
Kalarisan $48,982,041[2]

Whiplash yaiku film drama Amerika Serikat taun 2014 sing disutradarani dening Damien Chazelle lan digawe dening Jason Blum, Helen Estabrook, Michel Litvak lan David Lancaster. Manuskrip film iki ditulis dening Damien Chazelle. Bintang film Miles Teller, JK Simmons lan Paul Reiser.

Film Whiplash wiwit tayang ing Festival Film Sundance ing 16 Januari 2014 [3] lan tayang ing Amerika Serikat tanggal 10 Oktober 2014. [4] Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Miles Teller minangka Andrew Neiman
  • JK Simmons minangka Terence Fletcher
  • Paul Reiser minangka Jim Neiman
  • Melissa Benoist minangka Nicole
  • Austin Stowell minangka Ryan Connolly
  • Nate Lang minangka Carl Tanner
  • Chris Mulkey minangka Uncle Frank
  • Damon Gupton minangka Pak. Kramer
  • Suanne Spoke minangka Bibi Emma
  • Jayson Blair minangka Travis
  • Kofi Siriboe minangka Greg
  • Kavita Patil minangka Sophie
  • Michael Cohen minangka Overbrook Stagehand
  • April Grace minangka Rachel Bornholdt
  • Henry G. Sanders minangka Red Henderson

Tanggepane juru kritik[besut | besut sumber]

Film Whiplash nampaulasan apik saka juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film nduweni rating 94%, miturut 269 review, kanthi rating rata-rata 8.6 / 10. [5] Adhedhasar Metacritic, film pikantuk nilai 88 saka 100, adhedhasar 49 kritik, nuduhake "pangenalan universal". [6]

Box Office[besut | besut sumber]

Film Whiplash nampa $ 13,092.000 ing Amerika Utara lan $ 35.890.041 ing negara liya. Total penghasilane sing ditampa dening film iki mencapai $ 48,982,041, ngluwihi anggaran produksi film $ 3,3 yuta. [2]

Ing bukaan akhir minggu, film iki entuk $ 135,388, peringkat 34 ing box office. [2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Whiplash". British Board of Film Classification. August 5, 2014. Dijupuk November 12, 2014. 
  2. a b c d "Whiplash (2014)". Box Office Mojo. Dijupuk November 9, 2015. 
  3. Cohen, Sandy (17 January 2014). "Sundance Film Festival 2014 opens with premiere of 'Whiplash,' Damien Chazelle's tale of a brutal drumming instructor and his protege". The Oregonian. Dijupuk January 18, 2014. 
  4. Horn, John (January 16, 2014). "Sundance 2014: Sony grabs international rights to 'Whiplash'". Los Angeles Times. Tribune Company. Dijupuk January 19, 2014. 
  5. "Whiplash (2014)". Rotten Tomatoes. Dijupuk November 18, 2017. 
  6. "Whiplash reviews". Metacritic. Dijupuk November 18, 2017. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]