Westminster Central Hall

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Methodist Central Hall, Westminster

Methodist Central Hall, Westminster iku yasan sing dumunung ing Victoria Street ing kutha London, ing sisihing Parliament Square, lan Queen Elizabeth II Conference Centre lan ngadhep Westminster Abbey. Iki arupa yasan multiguna—minangka gréja Methodis, pusat konferènsi lan pamèran, gladri seni, yasan kantor, lan atraksi turis. Ruang utama yasan iki amot 2,352 kursi.

Sajarah[besut | besut sumber]

Central Hall diadegaké kanggo mèngeti sédané John Wesley. Bangunan iki diadegaké ing taun 1912 ing panggonan Royal Aquarium, Music Hall lan Imperial Theatre, sawijining komplèks hiburan wiwit taun 1876 nganti taun 1903. Central Hall naté dianggo patemon pisanan Sidang Umum PBB ing taun 1946. Minangka tandha maturnuwun, Sidang Umum mutusaké mbiayani pangecètan manèh témbok gréja kanthi warna biru enom - cèt mau isih ana, sanadyan wis rada nglothok.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 51°30′00″N 0°07′48″W / 51.50000°N 0.13000°W / 51.50000; -0.13000