Wedhus gèmbèl

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Wedhus gibas)
Wedhus gèmbèl
Flock of sheep.jpg
Cumbon
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mammalia
Ordho: Artiodactyla
Famili: Bovidae
Subfamili: Caprinae
Génus: Ovis
Spésies: O. aries
Jeneng binomial
Ovis aries
Linnaeus, 1758
Kumpul saka wedhus ing Patagonia, Argentina

Wedhus gèmbèl utawa wedhus gimbal utawa wedhus gibas (Ovis) ya iku sato kéwan rajakaya saèmper wedhus nanging duwé wulu kang brintik lan ketel saéngga diarani wedhus gèmbèl. Kéwan iki diingu kanggo diajab daging lan susuné. Ing nagara manca, wuluné kang diarani wol uga diajab kanggo gawé sandhangan.

Bédané wedhus jawa lan wedhus gèmbèl[besut | besut sumber]

Wedhus jawa :

  • wulune lurus
  • pakané ramban lan gegodhongan
  • diingu kanthi dikandhang
  • wernané lumrahé ireng utawa soklat blenthang putih

wedhus gèmbèl

  • wuluné brintik lan gèmbèl
  • pakané suket
  • lumrahé perlu dingon ana ing sawah utawa lapangan
  • wernané racaké putih, mawa capuran ireng utawa soklat

Klasifikasi[besut | besut sumber]

Paling ora ana pitung spésies domba:

Akèhé ras wedhus gembel agawé wong mérang adhedhasar kamupangatané:

  • wedhus gembel pengasil wol
  • wedhus gembel pedaging
  • wedhus gembel pengasil wol sisan pedaging

Uga delengen[besut | besut sumber]

wedhus