Wedhak bayi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Wêdakakêna talcum

Wêdakakêna Baby iku sawijining astringent wêdakakêna digunakake kanggo nyegah popok lan Efesus kosmetik. Bisa uga kalebu talcum (ing kasus iki uga diarani bubuk talcum ) utawa pati jagung . Bubuk bayi uga bisa digunakake minangka sampo garing, agen pembersih (kanggo ngilangi noda minyak), lan freshener . [1]

Wêdakakêna talcum, yen dihirup, bisa nyebabake radhang paru-paru lan granuloma . [2] Kasus sing parah bisa uga nyebabake masalah ambegan kronis lan pati. [3] [4] Partikel ing bubuk pati jagung luwih gedhe lan cenderung ora dihirup. [5]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "20 Brilliant Uses for Baby Powder You've Never Considered". DIY & Crafts. 2014-07-14. Dibukak ing 15 August 2014.
  2. Harper, John; Arnold Oranje; Neil Prose (2000). Textbook of Pediatric Dermatology. Blackwell Science. p. 156. ISBN 978-0-86542-939-0.
  3. Pairaudeau, P. W.; Wilson, R. G.; Hall, M. A.; Milne, M. (18 May 1991). "Inhalation of baby powder: an unappreciated hazard". BMJ. 302 (6786): 1200–1201. doi:10.1136/bmj.302.6786.1200.
  4. Mofenson, H. C.; Greensher, J.; DiTomasso, A.; Okun, S. (August 1981). "Baby Powder—A Hazard!". Pediatrics. 68 (2): 265–6. PMID 7267235.
  5. Weil, Andrew (8 October 2012). "How Bad Is Baby Powder?". DrWeil.com. Dibukak ing 22 May 2020.