Wates kesalahan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Wates kesalahan iku istilah sajeroning statistik sing nuduhaké gedhéné kesalahan (error) ana ing sampel sing dipilih kanthi acak sajeroning sawijining survey. Yèn ukuran margin kesalahané luwih gedhé, luwih adoh keyakinan marang sawijining survey saka asil aing "sakbeneré", ya iku angka asil saka kabèh populasi.

Pratélan Pustaka[besut | besut sumber]

  • Sudman, Seymour and Bradburn, Norman (1982). Asking Questions: A Practical Guide to Questionnaire Design. San Francisco: Jossey Bass. ISBN 0-87589-546-8
  • Wonnacott, T.H. and R.J. Wonnacott (1990). Introductory Statistics (5th ed. ed.). Wiley. ISBN 0471615188.CS1 dandani: tèks keluwihen (link)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

  • Cithakan:Mathworld
  • Stokes, Lynne (2004). "What is a Margin of Error?" (PDF). What is a Survey?. Survey Research Methods Section, American Statistical Association. pp. 63–67. Dibukak ing 2006-05-31. Unknown parameter |coauthors= ignored (|author= suggested) (pitulung)