Wates kesalahan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Wates kesalahan iku istilah sajeroning statistik sing nuduhaké gedhéné kesalahan (error) ana ing sampel sing dipilih kanthi acak sajeroning sawijining survey. Yèn ukuran margin kesalahané luwih gedhé, luwih adoh keyakinan marang sawijining survey saka asil aing "sakbeneré", ya iku angka asil saka kabèh populasi.

Pratélan Pustaka[besut | besut sumber]

  • Sudman, Seymour and Bradburn, Norman (1982). Asking Questions: A Practical Guide to Questionnaire Design. San Francisco: Jossey Bass. ISBN 0-87589-546-8
  • Wonnacott, T.H. and R.J. Wonnacott (1990). Introductory Statistics (ed. 5th ed.). Wiley. ISBN 0471615188. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]