Warren Buffett

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Warren Buffett
Warren Buffett KU Visit.jpg
Warren Buffett ngendikanjroning pelajaran ing universitas (2005)
Lair 30 Agustus 1930 (umur 85)
Omaha, Nebraska, Amerika Serikat
Pegawéyan Chairman & CEO, Berkshire Hathaway
Gaji US$100,000
Kasugihan resik US$62 miliar (2008) [1]
Pasangan Susan Buffett (19522004),
Astrid Menks (2006-)[2]
Anak Susie Buffett,
Howard Graham Buffett,
Peter Buffett
Situs
berkshirehathaway.com

Warren Edward Buffett (lair ing Omaha, Nebraska, Amérika Sarékat, 30 Agustus 1930; umur 85 taun) inggih punika salah satunggalipun investor, pangusaha, lan dhermawan saking Amérika Sarékat.[3] Panjenenganipun misuwur minangka salah satunggalipun investor paling sukses sadonya.[3] Panjenenganipun misuwur minangka Warren Buffett sang investor legendaris.[3] Panjenengaipun nyepeng saham utami, chairman lan CEO Berkshire Hathaway.[4] Panjenenganipun sacara konsisten dados salah satunggalipun tiyang paling sugi sajagad raya.[5] Panjenenganipun dados tiyang paling sugih sadonya ing taun 2008 lan dados tiyang paling sugih kaping tiga ing taun 2011.[5]

Warren Buffett dipunsebat "Oracle of Omaha" utawi "Sage of Omaha" lan kawentar minangka tiyang ingkang irit sanajan sugih sanget.[6] Buffet ugi misuwur minangka dhermawan, sasampunipun janji kanggé maringi 99% kasugihanipun kanggé kasus filantropis, utaminipun kanthi liwat Yayasan Gates.[6] Panjenenganipun ugi njabat dados anggota dhewan penyantun Grinnell College.[6]

Kasugihanipun[besut | besut sumber]

Ing taun 2008, panjenenganipun dipunparingi déning Forbes minangka peringkat minangka tiyang paling sugih sadonya kanthi kasugihan kinten-kinten US $ 62 miliar.[6] Nalika taun 2009, sasampunipun paring sumbangan ngantos milyaran, Buffett pikantuk peringkat kaping kalih tiyang paling sugih nomer kalih ing Amérika Serikat.[6]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "The World's Billionaires. #1 Warren Buffett". Forbes.com. 2008-05-03. 
  2. ^ "How Does Warren Buffett Get Married? Frugally, It Turns Out". The New York Times. 2006-09-01. 
  3. ^ a b c Stevenson, Tom (March 4, 2008). "Ten top investment tips from Warren Buffett". The Daily Telegraph (UK). Retrieved March 6, 2009. 
  4. ^ "The Greatest Investors: Warren Buffett". Investopedia.com. Retrieved March 6, 2009. 
  5. ^ a b Luisa Kroll, Matthew Miller (March 10, 2010). "The World's Billionaires". Forbes. Archived from the original on December 16, 2012. Retrieved March 11, 2010. 
  6. ^ a b c d e "Warren E. Buffett 1968; Life Trustee 1987". [[Grinnell College]]. Retrieved May 20, 2008.  line feed character in |publisher= at position 12 (help)

Pranala Njawi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Warren_Buffett&oldid=983470"