Warren Buffett

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Warren Buffett
Warren Buffett KU Visit.jpg
Warren Buffett ngendikanjroning pelajaran ing universitas (2005)
Lair (1930-08-30) 30 Agustus 1930 (umur 86)
Omaha, Nebraska, Amerika Serikat
Pegawéyan Chairman & CEO, Berkshire Hathaway
Gaji US$100,000
Kasugihan resik US$62 miliar (2008) [1]
Pasangan Susan Buffett (19522004),
Astrid Menks (2006-)[2]
Anak Susie Buffett,
Howard Graham Buffett,
Peter Buffett
Situs
berkshirehathaway.com

Warren Edward Buffett (lair ing Omaha, Nebraska, Amérika Sarékat, 30 Agustus 1930; umur 86 taun) inggih punika salah satunggalipun investor, pangusaha, lan dhermawan saking Amérika Sarékat.[3] Panjenenganipun misuwur minangka salah satunggalipun investor paling sukses sadonya.[3] Panjenenganipun misuwur minangka Warren Buffett sang investor legendaris.[3] Panjenengaipun nyepeng saham utami, chairman lan CEO Berkshire Hathaway.[4] Panjenenganipun sacara konsisten dados salah satunggalipun tiyang paling sugi sajagad raya.[5] Panjenenganipun dados tiyang paling sugih sadonya ing taun 2008 lan dados tiyang paling sugih kaping tiga ing taun 2011.[5]

Warren Buffett dipunsebat "Oracle of Omaha" utawi "Sage of Omaha" lan kawentar minangka tiyang ingkang irit sanajan sugih sanget.[6] Buffet ugi misuwur minangka dhermawan, sasampunipun janji kanggé maringi 99% kasugihanipun kanggé kasus filantropis, utaminipun kanthi liwat Yayasan Gates.[6] Panjenenganipun ugi njabat dados anggota dhewan penyantun Grinnell College.[6]

Kasugihanipun[besut | besut sumber]

Ing taun 2008, panjenenganipun dipunparingi déning Forbes minangka peringkat minangka tiyang paling sugih sadonya kanthi kasugihan kinten-kinten US $ 62 miliar.[6] Nalika taun 2009, sasampunipun paring sumbangan ngantos milyaran, Buffett pikantuk peringkat kaping kalih tiyang paling sugih nomer kalih ing Amérika Serikat.[6]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "The World's Billionaires. #1 Warren Buffett". Forbes.com. 2008-05-03. 
  2. ^ "How Does Warren Buffett Get Married? Frugally, It Turns Out". The New York Times. 2006-09-01. 
  3. ^ a b c Stevenson, Tom (March 4, 2008). "Ten top investment tips from Warren Buffett". The Daily Telegraph (UK). Dijupuk March 6, 2009. 
  4. ^ "The Greatest Investors: Warren Buffett". Investopedia.com. Dijupuk March 6, 2009. 
  5. ^ a b Luisa Kroll, Matthew Miller (March 10, 2010). "The World's Billionaires". Forbes. Diarsip saka sing asli ing December 16, 2012. Dijupuk March 11, 2010. 
  6. ^ a b c d e "Warren E. Buffett 1968; Life Trustee 1987". [[Grinnell College]]. Dijupuk May 20, 2008.  line feed character ing |publisher= ing posisi 12 (pitulung)

Pranala Njawi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Warren_Buffett&oldid=1099010"