Warcraft (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Warcraft (uga bisa diarani Warcraft: The Beginning)[1] iku filem fantasi saka Amèrikah taun 2016 lan di sutradharai déning Duncan Jones lan naskah filem iki ditulis déning Jones, Charles Leavitt lan Chris Metzen. Film iki dhedhasar saka sèri dolanan vidéo lan novèl  Warcraft  kang jupuk latar ana ing donya karan Azeroth. Filem iki diparagani déning Travis Fimmel, Paula Patton, Ben Foster, Dominic Cooper, Toby Kebbell, Ben Schnetzer, Robert Kazinsky lan Daniel Wu. Filem iki nggambaraké panempuhan wiwitan antarané manungsa karo bangsa orcs lan jupuk Panggonan ing warna-warna lokasi kang ana ing sèri dolanan vidéo.[2] Film iki pisanan diumumké ing taun 2006 minangka proyèk kekancan antarané Legendary Pictures lan kumpeni pangembang dolanan Blizzard Entertainment.[3]

SDCC 2015 - Warcraft panel (19708584916).jpg

Filem Warcraft digebyakaké ing kutha Paris tanggal 4 Mèi taun 2016, lan digebyakaké déning Universal Pictures ing Amèrikah ing tanggal 10 Juni taun 2016.[4] Sanajan nampa tanggepan negatip saka kritikus lan gebyagané minangka box office lokal kang ora kasil, filem iki nampa pikolèhan $433 yuta ing saindenging donya, ngalahaké pikolèhané Prince of Persia: The Sands of Time minangka filem kang nampa pikolèhan kang paling dhuwur ing salawasé,[5][6] Sanajan iki isih dianggep kuciwan ing finansial.[7]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Reynolds, Simon (November 2, 2015). "Warcraft: The Beginning poster revealed ahead of trailer release on Friday". Digital Spy. Dijupuk November 2, 2015. 
  2. Goldfarb, Andrew (November 9, 2013). "Warcraft Movie Will Include Iconic Game Characters, Locations". IGN. 
  3. Blizzard Entertainment (May 9, 2006). "BLIZZARD ENTERTAINMENT® AND LEGENDARY PICTURES TO PRODUCE LIVE-ACTION WARCRAFT® MOVIE". Web.Archive.org. Diarsip saka sing asli ing November 25, 2007. 
  4. Stedman, Alex (April 23, 2015). "'Pacific Rim 2' Pushed Back to Summer 2017". Variety. Dijupuk April 30, 2015. 
  5. "Warcraft (2016)".
  6. "Warcraft reviews". Metacritic. Dijupuk June 14, 2016. 
  7. McClintock, Pamela (13 July 2016). "Box-Office Analysis: 'Warcraft' Avoids "Utter Failure" But Will Still Lose Money". The Hollywood Reporter. Dijupuk 14 July 2016.