War Horse (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
War Horse
250px
Poster film War Horse
Disutradarani Steven Spielberg
Diprodhuseri Steven Spielberg
Kathleen Kennedy
Diskénariyoni Lee Hall
Richard Curtis
Adhedhasar War Horse
déning Michael Morpurgo
Dibintangi Emily Watson
David Thewlis
Peter Mullan
Niels Arestrup
Jeremy Irvine
Benedict Cumberbatch
Tom Hiddleston
Dimusiki John Williams
Sinématografi Janusz Kamiński
Dibesut déning Michael Kahn
Perusahaan
prodhuksi
DreamWorks Pictures
Touchstone Pictures
Reliance Entertainment
Amblin Entertainment
The Kennedy/Marshall Company
Dibabar déning Walt Disney Studios Motion Pictures
Tanggal metu
  • Dhésèmber 4, 2011 (2011-12-04) (New York)
  • Dhésèmber 25, 2011 (2011-12-25) (Amerika Serikat)
Suwéné
146 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Bahasa Inggris
Rantaman $66 juta[2]
Kalarisan $177.584.879[2]

War Horse yaiku film drama perang Amerika Serikat taun 2011 sing disutradarani dening Steven Spielberg lan digawe dening Steven Spielberg lan Kathleen Kennedy . Naskah film iki ditulis dening Lee Hall lan Richard Curtis adhedhasar novel war horse dening Michael Morpurgo. Juru paraga film iki yaiku Emily Watson, David Thewlis, Peter Mullan, Niels Arestrup, Jeremy Irvine, Benediktus Cumberbatch lan Tom Hiddleston .

Film War Horse wiwit ditayangke ing New York City tanggal 4 Desember 2011 [3] lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 25 Desember 2011.[4] Film iki entuk ulasan apik saka juru kritik.

Juru Paraga[besut | besut sumber]

  • Jeremy Irvine minangka Albert Narracott
  • Emily Watson minangka Rose Narracott
  • Peter Mullan minangka Ted Narracott
  • Niels Arestrup minangka kakek
  • David Thewlis minangka Lyons
  • Tom Hiddleston minangka Kapten James Nicholls
  • Benedict Cumberbatch minangka Mayor Jamie Stewart
  • Céline Buckens minangka Emilie
  • Toby Kebbell minangka Colin, tentara Inggris saka South Shields
  • Schönemann minangka Peter, tentara Jerman saka Düsseldorf
  • Patrick Kennedy minangka Letnan Charlie Waverly
  • Leonard Carow minangka Pegawai Michael Schröder
  • David Kross minangka Pegawai Gunther Schröder
  • Matt Milne minangka Andrew Easton
  • Robert Emms minangka David Lyons
  • Eddie Marsan minangka Sersan Fry
  • Nicolas Bro minangka Officer Friedrich Henglemann
  • Rainer Bock minangka Brandt
  • Geoff Bell minangka Sersan Sam Perkins
  • Liam Cunningham minangka dokter militer Inggris
  • Gerard McSorley minangka pelelang pasar
  • Tony Pitts minangka Sersan Martin
  • Pip Torrens minangka Mayor Tompkins
  • Philippe Nahon minangka pelelang kanggo Britania Raya
  • Julian Wadham minangka kapten Inggris ing Trench
  • David Dencik minangka perwira kamp Jerman
  • Edward Bennett minangka petugas recruitment kavaleri
  • Johnny Harris minangka perwira asisten tentara
  • Tam Dean Burn minangka perwira medis Inggris ing Trench
  • Maximilian Brückner minangka meriam Jerman
  • Maggie Ollerenshaw minangka tetanggeane kulawarga Narracott

Tanggepane Juru Kritik[besut | besut sumber]

Film War Horse entuk ulasan positif saka para juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film iki nduweni rating 76%, miturut 224 review, kanthi rating rata-rata 7/10.[5] Adhedhasar Metacritic, film nduwe nilai 72 saka 100, adhedhasar 40 kritik, nuduhake "ulsan apik".[6] Adhedhasar CinemaScore, film iki nemu nilai "A-" saka penonton film kanggo skala A + nganti F.[7]

Box Office[besut | besut sumber]

Film War Horse nampa $ 79,884,879 ing Amerika Utara lan $ 97.7 yuta ing negara liya. Totalpendapatane sing ditampa dening film iki yaiku $ 177,584,879, ngluwihi anggaran gawene film iki yaiku mung $ 66 yuta.[2]

Ing bukaan akhir minggu, film iki entuk $ 7,515,402, ndadike nempati urutan kaping pitu ing box office.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "War Horse (12)". British Board of Film Classification. January 3, 2012. Dijupuk February 20, 2018. 
  2. a b c d warhorse.htm "War Horse (2011)" Priksa gandra |url= (pitulung). Box Office Mojo. Dijupuk February 20, 2018. 
  3. Scott, A. O. (December 22, 2011). "Innocence Is Trampled, but a Bond Endures". The New York Times. Dijupuk February 20, 2018. 
  4. Breznican, Anthony (September 28, 2010). "Release dates moved up for 'Tintin,' 'War Horse,' and 'Mission: Impossible' 4". Entertainment Weekly (Los Angeles). Dijupuk September 29, 2011. 
  5. "War Horse (2011)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 20, 2018. 
  6. "War Horse reviews". Metacritic. Dijupuk February 20, 2018. 
  7. "CinemaScore". cinemascore.com. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]