Walmart

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wal-Mart Stores, Inc.
Public
Kadagangaké minangkaCithakan:New York Stock Exchange
Dow Jones Industrial Average Component
S&P 500 Component
IndhustriRitel
Diyasa1962 (1962)
Sing yasaSam Walton
Kantor gedhéBentonville, Arkansas, A.S.
36°21′51″N 094°12′59″W / 36.36417°N 94.21639°W / 36.36417; -94.21639
Cacah sasana
8.970 (2011)
Tlatah lumadi
Seluruh dunia
Wong kunci
S. Robson Walton, Ketua
Mike Duke, Presiden/CEO
WijilPerlengkapan, cash & carry/klub gudang, toko serba ada diskon, toko diskon, hipermarket/supercenter/supertoko, supermarket
Olèh-olèhanIncrease US$ 446.950 miliar (2012)[1]
Increase US$ 026,558 miliar (2012)[1]
Decrease US$ 015,699 miliar (2012)[1]
Gunggung asètIncrease US$ 193,406 miliar (2012)[1]
Gunggung ékuwitasIncrease US$ 071,315 miliar (2012)[1]
Sing darbéWalton family
Cacah karyawan
2.2 million (2012)[1]
DhivisiWalmart Canada
Anak kumpeniAsda, Sam's Club, Seiyu Group, Walmex
SloganSave Money. Live Better.
Sana jaringanWal-Mart Stores.com
Walmart.com
Cathetan sikil
[2][3][4]

Wal-Mart Stores, Inc. dipasaraké nganggo jeneng Walmart, ya iku perusahaan Amerika Serikat sing nglakokaké jaringan supermarket. Miturut Fortune Global 500 2008, Wal-Mart ya iku perusahaan publik paling gedhé sadunya miturut keuntungané. Dipandhégani déning Sam Walton ing taun 1962, Wal-Mart dicathet sahamé nang Bursa Saham New York wiwit taun 1972.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f "2012 Form 10-K, Wal-Mart Stores, Inc.". Google. 
  2. "Wal-Mart Form 10K: Portions of Annual Report to Shareholders". United States Securities and Exchange Commission. Dijupuk June 28, 2011. 
  3. Wal-Mart Corporate and Financial FactsPDF." Wal-Mart Stores, Inc. Retrieved June 6, 2010.
  4. "UK Fact Sheet". Wal-Mart Stores, Inc. August 2011. Retrieved April 23, 2012.