Walibi World

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Koordhinat: 52°26′24″N 5°45′45″E / 52.44000°N 5.76250°E / 52.44000; 5.76250

Goliath nalika wengi

Walibi World [1][2] iku salah siji papan plesir awujud taman hiburan gedhé dhéwé ing Walanda. Taman iki dumunung ing Biddinghuizen (kotamadya Dronten) ing provinsi Flevoland Walanda. Dhisike diarani taman Six Flags Holland, Walibi Flevo, lan Flevohof.

Jeneng taman Flevohof diwiwiti minangka taman pertanian ing ngendi kawruh perkotaan bisa digawe kanggo pertanian. Nalika bangkrute Flevohof ing awal sangang taun kapungkur, taman iki ganti jeneng Walibi Flevo. Taman iki diakuisisi déning Taman Premier ing taun 1998 lan ing taun 2000 pindhah ing Six Flags Holland. Wiwit taun 2005 digunakaké jeneng kang saiki. Akeh-akèhé atraksi, kalebu roller coaster uga ana liyané ya iku petualangan ing Six Flags lan nalika periode Walibi Flevo. Ing pirang-pirang taun pungkasan taman iku ngupayakake supaya bisa dadi taman kulawarga.

Walibi World duwé pitung roller coaster, uga gedhé dhéwé, paling rikat, lan paling dawa roller coaster ing Benelux the Goliath. Walibi World uga duwé roller coaster kayu lan wahana liyané sasuwene 5 taun, mula total ana pitung roller coasters, lan punjul 50 atraksi lan pertunjukan.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ (ing basa Indonésia)tripadvisor.co.id Walibi World Holland (kaundhuh tanggal 19 Agustus 2011)
  2. ^ (ing basa Indonésia)booking.com Walibi World (kaundhuh tanggal 19 Agustus 2011)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]