Wajib militèr

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Péta mawa sawetara wujud bala
Conscription map of the world.svg
Legénda

     ora ndarbèni bala (sendiri)      ora ana wajib militèr (bala sukalilawan/profésional)      wajib militèr dibusak ing wektu telung taun      wajib militèr      ora dimangertèni

Wajib militèr utawa kerep dicekak wamil iku kawajiban kanggo siji warga nagara kang umuré anom, racaké antara 18-27 taun kanggo nyandhang sanjata lan dadi prajurit. Sing kudu wamil racaké wong lanang. Wong wadon racaké ora, nanging ana sawetara nagara kang ngwajibaké, kaya ta Israèl lan Suriname[1]. Mahasiswa racaké uga ora perlu mèlu wamil.

Negara kang ndarbèni wamil[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]