Wajib militèr

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Péta mawa sawetara wujud tentara
Conscription map of the world.svg
Legénda

     ora ndarbèni tentara (sendiri)      ora ana wajib militèr (tentara sukalilawan/profésional)      wajib militèr dibusak ing wektu telung taun      wajib militèr      ora dimangertèni

Wajib militèr utawa kerep dicekak wamil iku kawajiban kanggo sawijining warga nagara sing umuré anom, racaké antara 18 - 27 taun kanggo nyandhang sanjata lan dadi prajurit. Sing kudu wamil racaké wong lanang. Wong wadon racaké ora, nanging ana sawetara nagara sing ngwajibaké, kaya ta Israèl lan Suriname[1]. Mahasiswa racaké uga ora perlu mèlu wamil.

Negara sing ndarbèni wamil[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]