Wadhuk Tempuran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Waduk Tempuran)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wadhuk Tempuran
Waduk Tempuran.jpg
Wadhuk Tempuran
Koordhinat6°42′S 110°55′E / 6.700°S 110.917°E / -6.700; 110.917
JinisWadhuk
Ambané tlatah kang kailèn banyu- km2 (- mi²)
Negara Indonésia
Ujur- kilomèter (- mi)
Alang kang gedhé dhéwé-kilomèter (- mi)
Amba-km2 (- mi²)
Rata-rata jero-mèter (- kaki)
Kang jero dhéwé-mèter (- kaki)
Isi-km3 (- mi³)
Dawané pasisir1-kilomèter (- mi)
Dhuwuré saka lemah-méter (- kaki)
Pulo-
PadunungBlora
1 Dawané durung bisa kaukur kanthi akurat.

Wadhuk Tempuran iku sawijining wadhuk sing dumunung ing Kabupatèn Blora. Wadhuk iki bisa mènèhi banyu tumrap kurang luwih 50 hèktar sawah ing limang désa saubengé. Kuciwané, wadhuk iki ing mangsa katiga kerep sat, saéngga njalari tuwuhan kakurangan banyu. Saliyané kanggo mbanyoni sawah, wadhuk iki uga dipigunakaké kanggo sumber banyu ombé déning PDAM Blora. Samono uga babagan ulah raga banyu kaya lomba dayung uga migunakaké wadhuk iki minangka panggonan gladhèn. Saubengé wadhuk biyasa kanggo sarana rékréasi, mancing lan wis diadegi griya dhahar sing gubug-gubugé sumebar ing sapinggiring wadhuk.

Pranala njaba[besut | besut sumber]