WWE NXT

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
WWE NXT
Format Ulah raga Entertaiment
gulat Profesional
Acara realitas
Sing gawé Vince McMahon
Lagu pambuka "Wild & Young" Oleh American Bang[1]
Negara United States
Gunggung musim 3
Gunggung épisode 44 (sejak 21 Dhésèmber 2010)
Prodhuksi
Durasi 60 Menit
Siaran
Saluran asli Syfy(23 Fèbruari, 2010 – 28 September, 2010)
Webcast (5 Oktober, 2010 – Sekarang)
Tayang perdhana 23 Fèbruari 2010 – Present
Kronologi
Tayangan kagandhèng RAW
SmackDown!
WWE Superstars
Pranala jaba
Situs resmi

WWE NXT inggih punika acara télévisi pègualat profesional ingkang dipunproduksi déning WWE. Acara punika ndamèl dèbutipun ing 23 Fèbruari 2010 ing sedaya Syfy. Acara punika dipunjlèntrèhakè dados campuran acara realitas lan WWE naskah acara live. Dasar pikiran acara punika ya iku pegulat FCW berkompetisi kanggé dados anggotanya WWE kaliyan pertolongan WWE pègulat ingkang sampun profesional.

Wujud Rupa[besut | besut sumber]

WWE NXT inggih punika acara ingkang gadahi 8 pegulat énggal saking perkembangan wewengkon WWE ingkang namanipun Florida Championship Wrestling, pegulat punika dipunnamani "Rookies". Mereka dipunlatih déning 8 pegulat profesionalnya WWE saking RAW lan SmackDown. Saben episode ngutamakaken Rookie dilatih kaliyan pelatih mereka kaliyan mengembangkan karakter mereka sarta dengan mikrofon dan pertunjukan mereka di depan penonton. Ing pinten-pinten minggu, swara akan dipuncepeng lan Pro badhé ngevaluasi suskesnya saben Rookie. Pro ugi badhé milih favorit Rookie ingkang jumbuh kaliyan kaping sekawan kriteria punika:

  • Menang utawi Kalah rekor
  • Kekuatan lawan
  • Etos makarya
  • "Itu" faktor

Pro boten saged milih Rookienya piyambak. Pemilihan ingkang wiwit badhé dipunwontenaken ing episode tanggal 30 Maret 2010. Pemenang ing pungkasan musim badhé angsal kontrak kanggé tanding ing merek RAW.

Musim[besut | besut sumber]

Musim 1[besut | besut sumber]

Wade Barrett, Pemenang NXT musim kapisan.

Musim petama NXT dipunwiwiti ing surya 23 Fèbruari, 2010 lan pungkasan ing 1 Juni, 2010 ing saluran Syfy. ing sadèrèngipun NXT dipunsiaraken, Pro Skip Sheffield dipun-gantos kaliyan William Regal gantos Montel Vontavious Porter (MVP) yang wis diumumkan menjadi Pronya Skip Sheffield.[2][3] Sakderegipunn musim 1 pungkasan, kathah pargantosan ingkang sampun kalampahaken. Musim kawiwitan sajatosipun dipunrencenakaken ing 17 minggu, ananging kapungkasan ing 15 minggu.[4] ing eliminasi kawiwitan ing episode ing surya 11 Mèi, Michael Tarver lan Daniel Bryan dipuneliminasi déning pengelolaan WWE amargi ndamel komantar punika badhé dipuneliminasi. Dados ing malam punika 3 rookie dipuneliminasi, kaliyan Skip Sheffield dipuneliminasi amargi ing pemilihan pro, peringkatnya adalah terakhir di pemilihan itu. Carlito dipecat WWE padha 20 Mèi amargi nolak rehabilitasi sasampunipun nglanggar program kabecikan WWE. Pemilihan pro berikatnya dipunwontenaken boten wonten piyambakipun ngantos musim 1 kapungkasan.[5] Pemenang musim kawiwitan inggih punika Wade Barrett.[6], piyambakipun dipunwiwiti bergulat ing merek RAW.[6] Setelah musim kapisan berakhir, Rookie musim ingkang kawiwitan dipun-ginakaken ing alur carita kaliyan ndamel grup ingkang namanipun The Nexus.[7][8] Dipunpimpin déningh Wade Barrett, grup punika nyerbu acara RAW ing daya pikoleh kontrak WWE kanggé rookie ingkang awon ing NXT musim kawiwitan. Serbuan punika grup Nexus nyerang WWE Champion John Cena lan ugi pegulat sanès lan personel WWE.[7][9] Daniel Bryan betulan dipunpecat WWE amargi piyambakipun mencekik penyiar ing arena Justin Roberts kaliyan dasi Justin Roberts ing penyergapan kawiwitan, ingkang WWE merasakan serangan punika langkung kasar kanggé pedoman TV-PG.[10][11] Grup punika angsal kontrak ingkang merek RAW, ananging taksih kalajengaken kanggé ngacaukan acara, ugi nyerang pemimpin WWE Vince McMahon.[12]

Kontestan[besut | besut sumber]

Rookie[3] Pro[3] Menang[13] Kalah[13] Status
Wade Barrett Chris Jericho 8 5 Pemenang
David Otunga R-Truth 6 5 Dieliminasi padha minggu ke 15
Justin Gabriel Matt Hardy 7 4 Dieliminasi padha minggu ke 15
Heath Slater Christian 5 6 Dieliminasi padha minggu ke 14
Darren Young CM Punk 7 4 Dieliminasi padha minggu ke 13
Skip Sheffield William Regal 2 5 Dieliminasi padha minggu ke 12
Daniel Bryan The Miz 0 10 Dieliminasi padha minggu ke 12
Michael Tarver Carlito 1 7 Dieliminasi padha minggu ke 12

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng Theme
  2. ^ "WWE NXT: Meet the NXT Rookies and their WWE Pros!". World Wrestling Entertainment. 2010-02-16. Dijupuk 2010-02-20. 
  3. ^ a b c "WWE NXT Superstars". World Wrestling Entertainment. Dijupuk 2010-02-20. 
  4. ^ "The NXT Interview: Justin Gabriel". World Wrestling Entertainment. 2010-03-05. Dijupuk 2010-03-08. 
  5. ^ "Carlito released". World Wrestling Entertainment. 2010-05-21. Dijupuk 2010-05-21. 
  6. ^ a b Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng 05-18-2010
  7. ^ a b Adkins, Greg (2010-06-21). "Seven deadly sinners". World Wrestling Entertainment. Dijupuk 2010-06-22. 
  8. ^ Adkins, Greg (2010-06-28). "Snakes and ladders". World Wrestling Entertainment. Dijupuk 2010-06-29. 
  9. ^ Wortman, James (2010-06-07). "As you like it". World Wrestling Entertainment. Dijupuk 2010-06-08. 
  10. ^ Martin, Adam (2010-06-12). "New update on Danielson's release from WWE". WrestleView. Dijupuk 2010-06-12. 
  11. ^ "Daniel Bryan released". World Wrestling Entertainment. 2010-06-11. Dijupuk 2010-06-12. 
  12. ^ Keller, Wade (2010-06-21). "WWE Raw results 6/21: Keller's report on the fallout from the Fatal 4-Way PPV event, Jericho puts his career on the line". Pro Wrestling Torch. Dijupuk 2010-06-22. 
  13. ^ a b "NXT Rookie records". World Wrestling Entertainment. Dijupuk 2010-03-26.