Vox Lux

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Vox Lux yaiku filem drama Amerika Serikat taun 2018 sing disutradarani dening Brady Corbet lan digawe dening Christine Vachon, Brian Young, Michel Litvak lan Andrew Lauren. Manuskrip filem iki ditulis dening Brady Corbet. Bintang film Natalie Portman, Jude Law, Raffey Cassidy, Stacy Martin, Jennifer Ehle lan Willem Dafoe .

Filem Vox Lux wiwit tayang ing Festival Filem Venice ing 4 September 2018 [2] lan tayang ing Amerika Serikat tanggal 7 Desember 2018.[3] Filem iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Natalie Portman minangka Celeste
  • Jude Law minangka manajer Celeste
  • Raffey Cassidy minangka Celeste lan Albertine enom, putri Celeste
  • Stacy Martin minangka Eleanor, kakang Celeste
  • Jennifer Ehle minangka Josie, wartawan
  • Willem Dafoe minangka narator [4]
  • Christopher Abbott
  • Maria Dizzia minangka Ms. Dwyer
  • Meg Gibson minangka ibune Celeste lan Eleanor
  • Daniel London minangka Bapa Cliff
  • Micheal Richardson minangka musisi
  • Matt Servitto minangka bapak Celeste lan Eleanor
  • Leslie Silva minangka tukang cukur

Tanggepan Juru kritik[besut | besut sumber]

Filem Lux Vox ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik Adhedhasar Tomat Rotten, filem iki nduweni rating 86%, miturut 43 review, kanthi rating rata-rata 7.6 / 10.[5] Adhedhasar Metacritic, film pikantuk nilai 84 saking 100, adhedhasar 11 kritik, nedahaken "pangenalan universal".[6]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Vox Lux". Venice Biennale. Dijupuk July 25, 2018. 
  2. Tartaglione, Nancy (July 25, 2018). "Venice Film Festival Lineup: Welles, Coen Brothers, Cuaron, Greengrass, More – Live". Deadline Hollywood. Dijupuk July 25, 2018. 
  3. D'Alessandro, Anthony (September 21, 2018). "'Vox Lux' To Strike A Chord This Awards Season As NEON Sets December Release For Natalie Portman-Jude Law Music Drama". Deadline Hollywood. Dijupuk September 21, 2018. 
  4. White, Peter (September 4, 2018). "Natalie Portman On Playing Pop Star Celeste In Brady Corbet's 'Vox Lux' – Venice". Deadline Hollywood. Dijupuk September 4, 2018. 
  5. "Vox Lux (2018)". Rotten Tomatoes. Dijupuk March 23, 2018. 
  6. "Vox Lux reviews". Metacritic. Dijupuk March 23, 2018. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]