Vokal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Vowel)
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Vokal, iku ing basa Jawa yèn ditulis uga mau 'swara' utawa 'aksara swara'. Jeneng liyané hurup urip, lawané huruf mati sing mau konsonan.

Hurup urip iku ana 5 yaiku: a, i, u, e, o.