Violeta Chamorro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Violeta Chamorro
Violeta Chamorro.jpg
Chamorro ing 1990
Presidhen Nikaragua
Linggih
25 April 1990 – 10 Januari 1997
Wakil PrésidhènVirgilio Godoy (1990–1995)
Julia Mena (1995–1997)
Kang sadurungéDaniel Ortega
Kang sawiséArnoldo Alemán
Rerincèn dhiri
LairVioleta Barrios Torres
(1929-10-18) 18 Oktober 1929 (umur 92)
Rivas, Nikaragua
SisihanPedro Joaquín Chamorro Cardenal (m. 1950, seda 1978)
Anak5

Violeta Barrios Torres de Chamorro (pangucap cara Spanyol: [bjoˈleta tʃaˈmoro]; lair 18 Oktober 1929; umur 92 taun)[1] yaiku pulitikus Nikaragua sing ngejabat minangka Presidhen Nikaragua saka 1990 nganti 1997. Ia menika wadon kapisan lan siji-sijine sing megang jabatan presidhen ing Nikaragua.

Autobiografi[besut | besut sumber]

  • Chamorro, Violeta Barrios De; Fernández, Guido; Baltodano, Sonia Cruz De (1996). Sueños Del Corazón: Memorias [Dreams of the Heart: The Autobiography of President Violeta Barrios De Chamorro of Nicaragua]. Simon & Schuster. ISBN 9780684810553.

Referensi[besut | besut sumber]

Sumber[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
Daniel Ortega
Presidhen Nikaragua
1990–1997
Kang sawisé
Arnoldo Alemán