Victor Wanyama

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Victor Wanyama
Victor Wanyama 20170820.jpg
Wanyama main ing klub Tottenham Hotspur taun 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Victor Mugubi Wanyama[1]
Tanggal lair (1991-06-25) 25 Juni 1991 (umur 28)[1]
Papan lair Nairobi, Kenya
Dhuwur 1.88 m (6 ft 2 in)[2]
Posisi main Defensive midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Tottenham Hotspur
Angka 12
Karir nom
2006–2008 JMJ Youth Academy
2006 Nairobi City Stars
2006–2007 AFC Leopards
2007–2008 Helsingborg
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2008–2011 Beerschot 51 (2)
2011–2013 Celtic 61 (10)
2013–2016 Southampton 85 (4)
2016– Tottenham Hotspur 40 (4)
Tim nasional
2007– Kenya 49 (3)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 23:22, 4 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 10 June 2017

Victor Mugubi Wanyama (Kenyan English[ˈvɪktɜ muˈɡubiː wɑˈɲɑːmɑ]; lair 25 Juni 1991) inggih punika salah satunggaling juru main bal-balan profésional saking Kenya, ingkang main ing posisi gelandhang bertahan ing Liga Primer Inggris klub Tottenham Hotspur lan dados kaptèn ing Tim Nasional Bal-balan Kenya.[3] Wanyama dados juru main kapisan ingkang saged nyithak gol ing Liga Champions UEFA wekdal nyithak gol pertama kanggé Celtic's lan menang 2-1 mengsah Barcelona wekdal 7 Novèmber 2012.[4]

Tanggal 11 Juli 2013, Wanyama pindhah dhateng Liga Primer Inggris klub Southampton kanthi regi 12,5 yuta euro, lan damel piyambakipun dados juru main bal paling awis ingkang dipunsadé klub Skotlandia, langkung saking 9,5 yuta euro wekdal klub Spartak Moskow mbayar Aiden McGeady ing taun 2010.[5]

Piyambakipun sampun damel 40 caps utawi pertandhingan kanggé mbela Tim Nasional Bal-balan Kenya wiwit dhebut taun 2007 wekdal umuripun nembé 15 taun.

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "Victor Wanyama". Goal.com. Dijupuk 16 January 2018. 
  2. "Victor Wanyama: Official player profile". Tottenham Hotspur F.C. Dijupuk 16 January 2018. 
  3. "Celtic's Victor Wanyama has joined Southampton, say Kenyans". BBC Sport. 11 July 2013. Dijupuk 16 January 2018. 
  4. "Wanyama: Saints' sights on Europe". FIFA. 17 December 2013. Dijupuk 16 January 2018. 
  5. "Southampton in record swoop for Wanyama". FIFA. 11 July 2013. Dijupuk 16 January 2018.