Vendémiaire

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Vendémiaire (pocaping cara Prancis: [vɑ̃demjɛʁ]) yaiku wulan kapisan ing Pananggalan Republik Prancis. Wulan kasebut njupuk jeneng saka kata Oksitan vendemiaire (penandur anggur). Vendémiaire menika wulan kapisan saka paruh musim gugur (mois d'automne). Wulan kasebut dimiwiti ing dina ekuinoks musim gugur, sing tiba antara 22 September lan 24 September. Amargi iku, wulan kasebut pungkasan antara 21 Oktober lan 23 Oktober, lan menika musim anggur ing distrik-distrik penghasil anggur ing lor Prancis.[1] Wulan kasebut nyusul Sansculottides saka taun sadurunge lan ndhisiki Brumaire.


3 Vendémiaire III
 
Primidi
Duodi
Tridi
Quartidi
Quintidi
Sextidi
Septidi
Octidi
Nonidi
Décadi
décade 1
1 Senin
22 September 1794
2 Selasa
23 September 1794
3 Rabu
24 September 1794
4 Kamis
25 September 1794
5 Jumat
26 September 1794
6 Sabtu
27 September 1794
7 Minggu
28 September 1794
8 Senin
29 September 1794
9 Selasa
30 September 1794
10 Rabu
1 Oktober 1794
décade 2
11 Kamis
2 Oktober 1794
12 Jumat
3 Oktober 1794
13 Sabtu
4 Oktober 1794
14 Minggu
5 Oktober 1794
15 Senin
6 Oktober 1794
16 Selasa
7 Oktober 1794
17 Rabu
8 Oktober 1794
18 Kamis
9 Oktober 1794
19 Jumat
10 Oktober 1794
20 Sabtu
11 Oktober 1794
décade 3
21 Minggu
12 Oktober 1794
22 Senin
13 Oktober 1794
23 Selasa
14 Oktober 1794
24 Rabu
15 Oktober 1794
25 Kamis
16 Oktober 1794
26 Jumat
17 Oktober 1794
27 Sabtu
18 Oktober 1794
28 Minggu
19 Oktober 1794
29 Senin
20 Oktober 1794
30 Selasa
21 Oktober 1794
10 jam
Paris
3 jam 50 menit 59 detik
Vendémiaire
08:15:30
24 jam
Greenwich


Referensi[besut | besut sumber]

  1.  Siji utawa luwih kalimat sadurung iki nyertake teks saka terbitan sing saiki ana ing ranah publikChisholm, Hugh, ed. (1911). "Vendémiaire" . Encyclopædia Britannica. 27 (11 ed.). Cambridge University Press. p. 981.CS1 maint: ref=harv (link)

Pranala jaba[besut | besut sumber]