Valjevo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Pusat kota Valjevo

Valjevo (basa Serbia: Ваљево) iku sawijining kutha lan kuthamadya ing Serbia. Kuthamadya iki dumunung ing sisih kulon lan minangka kutha krajan Dhistrik Kolubara, sing dumadi saka 5 kuthamadya liya sing luwih cilik kanthi padunung 200.000 jiwa. Jroning sènsus taun 2002, kuthamadya Valjevo nduwèni padunung 96.761 jiwa lan wewengkon kuthané 62.470 jiwa.

Valjevo dumunung ing gisiking Kali Kolubara, anak Kali Sava. Laladan ing saubengé Valjevo nduwèni iklim sedheng lan adhem.

Valjevo dumunung 100 km saka Beograd, lan minangka salah siji kutha wigati ing negri iki. Dalan gedhé Ibar ngubungaké kutha iki karo wewengkon-wewengkon ing sisih lor lan kidul.

Kutha kembar[sunting | besut sumber]

Galeri[sunting | besut sumber]

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Valjevo&oldid=1016408"