Valjevo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pusat kutha Valjevo

Valjevo (basa Serbia: Ваљево) iku sawijining kutha lan kuthamadya ing Serbia. Kuthamadya iki dumunung ing sisih kulon lan minangka kutha krajan Dhistrik Kolubara, sing dumadi saka 5 kuthamadya liya sing luwih cilik kanthi sing ndunungi 200.000 jiwa. Sajeroning sènsus taun 2002, kuthamadya Valjevo duwé sing ndunungi 96.761 jiwa lan wewengkon kuthané 62.470 jiwa.

Valjevo dumunung ing gisiking Kali Kolubara, anak Kali Sava. Laladan ing saubengé Valjevo duwé iklim sedheng lan adhem.

Valjevo dumunung 100 km saka Beograd, lan minangka salah siji kutha wigati ing nagari iki. Dalan gedhé Ibar ngubungaké kutha iki karo wewengkon-wewengkon ing sisih lor lan kidul.

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Gladri[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]