Vínartérta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Vínarterta
Vínarterta.JPG
Jeneng liyanéRandalín
JinisCake
Panggonan asalIceland
Woworan pokokBiscuit, plum jam
Buku masakan: Vínarterta  Médhia: Vínarterta

Vínarterta ( Icelandic ), uga dikenal kanthi jeneng Randalín ( striped lady cake ),[1] yaiku sawinining jajan multi-lapisan digawe saka lapisan almond lan / utawa biskuit lan plum sing rasane kardam, selai biasane kalebu rempah-rempah kayata kayu manis, vanilla, cengkeh lan kapulaga .[2][3][4] Isi liyane kayata apricot lan rhubarb durung dingerteni, nanging tradisional wiwit abad kaping 19.[5] Vinarterta asale ing Èslan, nanging jeneng lan komposisine padha karo oyot Ostenrik.[6][7] Resep kasebut digawa menyang Manitoba dening para imigran Èslan menyang Kanadha, lan akéh sing manggon ing New Èslan .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Schoening Diehl, Kari (2012). The Everything Nordic Cookbook. Everything (Cooking). F+W Media. p. 255. ISBN 9781440531866.
  2. MacIntosh, Cameron (22 December 2016). "How Canadians are keeping this classic 'Icelandic' holiday cake alive". CBC News. Dibukak ing 22 December 2016.
  3. Barber, Katherine (2007). Only in Canada, You Say: A Treasury of Canadian Language. Oxford University Press Canada. p. 128. ISBN 978-019542707-3.
  4. Haubert, Judy (2 December 2014). "Northern lights". Saveur. Dibukak ing 22 December 2016.
  5. Olafson-Jenkyns, Kristin (2002). The Culinary Saga of New Iceland: Recipes from the Shores of Lake Winnipeg. Guelph, Ontario: Coastline Publishing. pp. 181–182. ISBN 9780968911907.
  6. Olafson-Jenkyns, Kristin (2002). The Culinary Saga of New Iceland: Recipes from the Shores of Lake Winnipeg. Guelph, Ontario: Coastline Publishing. p. 181. ISBN 9780968911907.
  7. Karl, Helgason, Jón. "The Mystery of Vínarterta: In Search of an Icelandic Ethnic Identity". scancan.net. Dibukak ing 2018-11-01.