Ustka

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Ustka
POL Ustka COA 1.svg
Lambang Ustka
POL Ustka map.svg
Lokasi Ustka
Katrangan cekak
Provinsi: provinsi Pomerania
Jembar: 10,14 km²
Padunung: 16.274 jiwa
Pelat nomor kendaran motor: GSL
Alamat
balé kutha:
ul. Dunina 24
76-270 Ustka
Situs wèb resmi: www.ustka.pl
Pulitik
Walikutha: Jacek Graczyk

Ustka (Jerman Stolpmünde) iku sawijining kutha ing Polandia. Kutha iki nduwé padunung 16.274 jiwa.

Ustka iku panjangkan wisata misuwur lan palabuhan nelayan ing pasisir kidul segara Baltik.

Monumen-monumen ing kutha iki kalebu sawijining mercusuar saka taun 1871 lan gréja saka 1882.

Miturut babad-babad kuna, désa Ujsc utawa Ujscie ing Pomerania tau disebut ing taun 1310. Kutha iki sawisé taun 1945 diserahaké marang Polandia saka Jerman minangka tlatah ing sawétané Pawatesan Oder-Neisse.

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ustka&oldid=1001743"