Urolagnia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Wanita ing stoking ngunggahake rok lan nguyuh ing cangkeme wong lanang

Urolagnia (uga kasebut urofilia, pancuran emas lan olahraga banyu) yaiku parafilia ing ngendi pawongan ngrasa terangsang seksual nalika weruh lan mikirake uyuh utawa nguyuh.[1][2][3]

Tembung iki asale saka basa Yunani (saka ouron - uyuh, lan lagneia - nafsu).[4][3] Pancuran emas minangka slang kanggo praktek nguyuhi wong liya kanggo kesenengan seksual.

Common variations[besut | besut sumber]

  • Pancuran emas: Pancuran utawa aliran uyuh diarahake menyang wong liya.[5]
  • Nelesi klambi: Wong kasebut terangsang kanti cara nguyuh ing sandhangan utawa ndeleng wong liya sing nindakake hal kasebut. Biasane wong kasebut seneng nggawe teles awake kanti uyuh, supaya sikile (utawa bagean awak liyane) direndhem karo cipratan. Sensasi anget sing dirasakake nalika cipratan nyusut ing awak kayane menehi rasa santai lan nyenengake banget kanggo wong kasebut. Ing pirang-pirang kasus, wong kasebut uga direwangi mambu bagean awak sing duwe aroma cipratan. Wong liya bisa uga nesu karo menehi katrangan marang sawetara wong nalika ilang kontrol lan udan awake. Sawetara seneng jinis klambi tartamtu kanggo nguyuh.
  • Uyuh manungsa: Ing komunitas BDSM, sawetara individu pengin digunakake minangka urinal manungsa lan sawetara pengin nggunakake urinal manungsa. Sing tundhuk biasane dilarang nyisipake lambene langsung ing awak sing dominan mula praktik kasebut rutin nyebabake nyemprotake pasuryan, rambut lan awak; Nanging, cara liya kanggo nindakake iki sing biasane ditrapake kanggo dominan pria, yaiku nyelehake cangkeme ing endhas zakar lan ngombe urine nalika dirilis. Siji variasi liyane ing kink iki kalebu pasangan sing dominan kanggo nguyuh ing jero bawuk utawa anus, sing biasane diterusake dening mitra sing tundhuk ngetokake urin saka bolongan uyuh.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "MerckEngage® - Healthy Living Tips and Health Information". Diarsipna saka sing asli tanggal 24 Agustus 2010. Dibukak tanggal 26 Mei 2016.
  2. Balon R (2016). Practical Guide to Paraphilia and Paraphilic Disorders. Springer. p. 188. ISBN 3319426508.
  3. a b Laws DR, O'Donohue WT (2012). Sexual Deviance: Theory, Assessment, and Treatment. Guilford Press. pp. 395, 403. ISBN 1462506690.
  4. Colman, Andrew M. (2006). A Dictionary of Psychology. Oxford University Press. ISBN 978-0-19-280632-1. Dibukak tanggal 2009-01-08.
  5. "Definition of GOLDEN SHOWER". www.merriam-webster.com.

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Médhia magepokan Urolagnia ing Wikimedia Commons