Universitas Pantheon-Assas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Universitas Pantheon-Assas
Pantheon-Assas University - Panthéon.jpg
Diadegaké 1970 (1970)
Jenis Public
Presidhèn Guillaume Leyte
Mahasiswa 18,300
Sarjana 7,920
Magister 8,100
Dhoktor 1,440
Kampus Kawasan parkuthan
Lokasi Paris, Prancis
Situs web www.u-paris2.fr

Universitas Pantheon-Assas (Prancis: Université Panthéon-Assas ynivɛʁsite pɑ̃teɔ̃asas sok diarani uga "Assas" utawa "Paris II" paʁi DO), iku sawijining perguruan tinggi utawa pawiyatan luhur riset kang papané ana ing Paris, Prancis. Sacara historis, universitas Pantheon-Assas ya iku péranganing Universitas Paris, kang kapérang dadi pawiyatan luhur. Mliginé Pawiyatan luhur iki dadi salah sijiné sekolah hukum paling misuwur ing Prancis.[1][2] Pantheon-Assas diyasa minangka nganti lembaga akademik fakultas hukum lan ékonomi tuwa dhéwé ka loro ing jagad donya. Universitas Paris, ditutup ing tanggal 31 Dhésèmber 1970, minangka konsekuensi saka revolusi budaya Prancis 1968 utawa Mèi Prancis.

Pawiyatan luhur Pantheon-Assas kapengkar saka 19 kampus,salah sijiné kampus kang utama dumunung ana ing Latin Quarter, lan Panthéon. Pawiyatan luhur iki kapérang dumadi 4 departemen babagan hukum, manajemen publik, swasta, ékonomi,èlmu pulitik, lan duwé gedung pusat panelitian patlikur sarta lima sekolah dhoktor mirunggan. Pawiyatan luhur Pantheon-Assas saben taun, narima mahasiswa S1 8.000 mahasiswa, 9.000 mahasiswa pasca sarjana lan 3.000 mahasiswa manca. Wiwit diadegaké, Pantheon-Assas bisa ndadèkaké 4 mahamantri uga 35 ministerships kang ana ing donya, 38 anggota parlemen uga lulusan utawa alumni universitas Pantheon.

Sajarah[besut | besut sumber]

Fakultas Hukum Universitas Paris[besut | besut sumber]

Cithakan:Pasal Detil Dèning pungkasan taun 1950-an, yasan sajarah Universitas Paris, madegake fakulta Fakultas Hukum Lan Ékonomi, dijadwalake rampung ing taun 1961, amarga pambangunan katunda asebab prasarana kang kurang akhiré bisa rampungan ing taun 1964.

Kampus[besut | besut sumber]

Universitas Patheon duwé 18 kampus kang dumunung ing Paris lan 1 kampus ana ing Melun [3]. Kantor administrasi studi pascasarjana dumunung ana ing gedhonng kang strukturé dirancang déning panjenengané Jacques-Germain Soufflot lan dibangun sajeroning abad ka-XVIII.[3] Fakultas Paris Fakultas Hukum | fakultas hukum Universitas Paris]], ing Pantheon, yasan kapengkar dumadi ya iku 'Pantheon Sorbonne-. Sedaya arsip punika bisa di preksa ing nasional warisan situs Perancis

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. D'Agostino, Salvatore (1988). Università e territorio: squilibri e strategie di superamento (ing basa Italian and French). Guida Editori. k. 71. 
  2. Nadeau, Jean-Benoît; Barlow, Julie (2005). Pas si fous, ces Français ! (ing basa French). Seuil. k. 180.  Cite nganggo paramèter lawas |coauthors= (pitulung)
  3. a b Desmons, Gilles (2008). Walking Paris (ed. 4th). New Holland Publishers. k. 49. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]