Universitas Michigan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Universitas Michigan
Seal of the University of Michigan.svg
University of Michigan logo.svg
Jeneng latinUniversitas Michigania
DiadegakéAgustus 26, 1817; 204 taun kapungkur (1817-08-26)[1]
JenisPublic flagship research university
MottoArtes, Scientia, Veritas
Dana abadi$12.48 billion (2020)[2]
PresidhènMark Schlissel
ProvostSusan Collins[3]
Mahasiswa46,002[4]
Sarjana29,821[4]
Magister16,181[4]
Kampus3,177 acres (12.86 km2), college town
Total: 20,965 acres (84.84 km2), including arboretum[5]
LokasiAnn Arbor, Michigan, Amérika Sarékat
WarnaMaize and Blue[6]
Cithakan:College color boxes
JulukanWolverines
Situs webwww.umich.edu

Universitas Michigan ya iku universitas kang paling tuwa ing Michigan kang mapan ana ing Ann Arbor, Michigan, Amérika Sarékat. Universitas Michigan kalebu universitas kang paling kondhang ana ing Amérika Sarékat[7] amarga nduwèni kagiyatan risèt paling akèh lan duwé pirang-pirang program pascasarjana, ya iku program doktoral ing humanitas, ilmu sosial, lan STEM (Sains, Téknologi, Tèknik, lan Matematika). Ing kana uga ana program gelar profesional ing bisnis, kedhokteran, hukum, farmasi, keperawatan, lan kedhokteran gigi. Universitas Michigan dadi universitas kang nduwèni kagiyatan panelitian paling dhuwur utawa akèh. Amarga kuwi, Universitas Michigan dadi universitas negeri paling becik ing Amérika Sarékat lan kalebu klasifikasi R1: Universitas Dhoktoral - Kagiyatan panelitian kang dhuwur banget.[8]

Sajarah[besut | besut sumber]

Universitas Michigan diadegaké ing taun 1817 ing Detroit sadurungé Michigan dadi nagara bagian. Nalika kuwi jenengé isih Universitas Michigania.[9] Taun 1821, universitas iki wis resmi ganti jeneng dadi Universitas Michigan. Universitas Michigan pindah ing dhaérah Ann Arbor taun 1837 mapan ana ing lemah kang ambané 16 héktar, saiki kasebut Central Campus. Nalika mapan ana ing Ann Arbor, Universitas Michigan isa ngadegaké cacahé 584 wangunan kang ambané luwih saka 3.62 km². Taun 1841, Universitas Michigan mulai kelas kapisan ing Ann Arbor lan mahasiswa kang melu kelas jaman semana cacahé 6 mahasiswa anyar lan mahasiswa tingkat loro kang diajar déning para profèsor cacahé loro. Taun 1845, wisuda kapisan dianakaké ing Universitas Michigan kanthi nglulusaké 11 mahasiswa.[10]

Taun 1990 tekan 1920, Universitas Michigan mulai nambah akèh fasilitas kampus, kayata gedung kanggo program kedhokteran gigi, farmasi, kimia, lan ilmu alam. Saliyané kuwi uga ana gedung auditorium, griya sakit, lan komplèk perpustakaan.Taun 1920-1930, Universitas Michigan dadi universitas favorit kang paling akèh dipilih déning para mahasiswa Yahudi saka New York. Universitas Michigan uga kalebu dadi universitas kang duwé standar dhuwur. Amarga kuwi mau, Universitas Michigan duwé jejuluk "Harvard from the West".[11]

Fasilitas kampus[besut | besut sumber]

Kampus Universitas Michigan ing Ann Arbor dibagi dadi papat, ya iku kampus Lor, Tengah utawa Pusat, Kidul, lan Médhis. Prasarana fisik ing Universitas Michigan luwih saka 500 wangunan kanthi amba 860 hektar utawa 3,482 km². Kampus sisih kidul ana ing sebelahé kampus tengah utawa pusat. Kampus sisih lor kepisah karo Kali Huron.[12] Universitas Michigan nduwèni pirang-pirang lapangan golf. Lapangan golf kapisan ana ing kampus kidul. Saliyané kuwi uga ana lapangan golf kang mapan ing Dalan Geddes, ya iku Lapangan Golf Radrick Farms. Lapangan-lapangan golf mau mung bisa digunakaké kanggo para staf, fakultas, lan alumni Universitas Michigan.[13] Saliyané lapangan golf, Universitas Michigan uga duwé Omah Inglis kang digunakaké kanggo acara-acara sosial utawa rapat Déwan Bupati lan dhayoh-dhayoh penting liyané.[14]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "U-M's Foundings in Detroit and Ann Arbor: Key Dates". University of Michigan. Diarsip saka sing asli ing November 1, 2013. Dibukak ing January 28, 2016.
  2. As of June 30, 2020. U.S. and Canadian Institutions Listed by Fiscal Year 2020 Endowment Market Value and Change in Endowment Market Value from FY19 to FY20 (Report). National Association of College and University Business Officers and TIAA. February 19, 2021. Dibukak ing February 19, 2021.
  3. Jordan, Don (January 30, 2020). "Susan M. Collins, former Ford School dean, named acting provost". University Record (ing basa Inggris). Diarsip saka asliné ing March 1, 2020. Dibukak ing May 14, 2020.
  4. a b c "The Michigan Almanac" (PDF). U-M Office of Budget and Planning. U-M Office of Budget and Planning. Diarsip saka sing asli (PDF) ing November 19, 2018. Dibukak ing October 30, 2018.
  5. "Environmental Stewardship at the University of Michigan" (PDF). University of Michigan Occupational Safety and Environmental Health. 2006. Diarsip saka sing asli (PDF) ing June 15, 2007. Dibukak ing April 29, 2007.
  6. "Style Guide: Colors". Office of Global Communications, University of Michigan. July 7, 2015. Diarsip saka asliné ing July 14, 2015. Dibukak ing July 7, 2015.
  7. "University of Michigan | university, Ann Arbor, Michigan, United States". Encyclopedia Britannica (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-04-26.
  8. "Carnegie Classifications | Institution Lookup". carnegieclassifications.iu.edu. Dibukak ing 2021-04-26.
  9. "University of Michigan Bicentennial". Dibukak ing 2021-04-26.
  10. "University of Michigan Timelines: General University Timeline". web.archive.org. 2009-04-21. Dibukak ing 2021-04-26.
  11. "Remarks of Senator John F. Kennedy | History | About Us | Peace Corps". web.archive.org. 2010-10-03. Dibukak ing 2021-04-26.
  12. "Ann Arbor Map | Campus Information". web.archive.org. 2013-04-13. Dibukak ing 2021-04-26.
  13. "Radrick Farms Golf Course". umich.maps.arcgis.com. Dibukak ing 2021-04-26.
  14. "The Inglis House Estate". umhistory.dc.umich.edu. Dibukak ing 2021-04-26.