Universitas Magnaura

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Universitas Magnaura (Πανδιδακτήριον της Μαγναύρας) utawa dikenal kanthi jeneng Universitas Konstantinopel ngadhek ing taun 425 nalika masa Kekaisaran Bizantium kanthi jeneng Pandidakterion (Πανδιδακτήριον). Para sarjana saka biyèn nyebut kanthi jeneng universitas kang no 1 ing donya, sanajan sapérangan akèh wong mènèhi predikat universitas pertama ing donya kanggo Universitas Bologna, ing dhasar salah sawijining definisi universitas, lan mandang Universitas Bologna ya ikuperguruan tinggi pertama kang nggunaak é istilah Universitas[1]. Perguruan tinggi ing Konstantinopel wus dadi lembaga akademis kang wus bertahun-taun sadurungé disebut universitas; lembaga asli didiriaké ing abad kaping 5 déning kaisar Theodosius II. Dalam universitas iki ana fakultas kadhokteran, filsafat lan hukum.Nalika iku akèh sekolah ékonomi, perguruan tinggi, politeknik, pabukon lan akademi seni rupa uga dibuka ing kutha Konstantinopel[2].

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ www.blog.umy.ac.id:Universitas Terbaik | Sejarah Universitas (diunduh tanggal 28 Oktober 2012)
  2. ^ www.anascava.com:Universitas Magnaura (diunduh tanggal 28 Oktober 2012)