Universitas Magnaura

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Universitas Magnaura (Πανδιδακτήριον της Μαγναύρας) utawa dikenal kanthi jeneng Universitas Konstantinopel ngadhek ing tahun 425 nalika masa Kekaisaran Bizantium kanthi jeneng Pandidakterion (Πανδιδακτήριον). Para sarjana saka biyèn nyebut kanthi jeneng universitas kang no 1 ing donya, sanajan sebagéan akèh wong mènèhi predikat universitas pertama ing donya kanggo Universitas Bologna, ing dasar salah sawijining definisi universitas, lan mandang Universitas Bologna ya ikuperguruan tinggi pertama kang nggunaak é istilah Universitas[1]. Perguruan tinggi ing Konstantinopel wus dadi lembaga akademis kang wus bertahun-tahun sadurungé disebut universitas; lembaga asli didiriaké ing abad ke-5 déning kaisar Theodosius II. Dalam universitas iki ana fakultas kedhokteran, filsafat lan hukum.Nalika iku akèh sekolah ékonomi, perguruan tinggi, politeknik, perpustakaan lan akademi seni rupa uga dibuka ing kota Konstantinopel[2] .

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ (id) www.blog.umy.ac.id:Universitas Terbaik | Sejarah Universitas (diunduh tanggal 28 Oktober 2012)
  2. ^ (id) www.anascava.com:Universitas Magnaura (diunduh tanggal 28 Oktober 2012)