Undhang-undhang Parlemèn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Undhang-undhang Parlemèn yakuwi undhang-undhang sing lumaku minangka undhang-undhang dhasaring parlemèn nasional utawa sub-nasional. Ana ing Républik Irlandia, undhang-undhang Oireachtas sing dienggo lan ana ing Amérika Sarékat, undhang-undhang Kongrès sing dienggo. Ana ing nagara-nagara Pasamakmuran, tembung iki dienggo tegesan kusus yakuwi pawedharan resmi ukum sing disahaké kanggo wewengkon tartamtu, lan tegesan umum ya ikuwi undhang-undhang dhasar sing disahaké ing nagara ngendi waé.

Pranala njaba[besut | besut sumber]