USS Foote (DD-511)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
USS Foote (DD-511), taun 1945

USS Foote iku prau panumpes (destroyer) klas Fletcher kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Amérikah Sarékat. Aran prau iki saka jenengé Laksmana Mudha Andrew Hull Foote (1806–1863).

Prau iki kapernahaké (laid down) rikala 14 April 1942 ing Bath, Maine déning Bath Iron Works Corp.; banjur kababar (launched) rikala 11 Oktobér 1942. Kang mragadi (seponsor) prau iki Nyonyah J. C. Aspinwall. Prau iki kinepyakaké (commissioned) rikala 22 Dhésèmber 1942 ing pamangkuné Kumendhan Bernard L. Austin.

Prau iki kabungkar rikala 2 Januari 1974.

Pranala njaba[besut | besut sumber]