Tumor Whartin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Tumor Warthin yakuwi tumor utawa uci-uci (planjer ing gulu) kelenjar idu, wonten ing jèro kelenjar parotid [1]. Tumor Warthin iku mlandang 15% saka ukuran tumor epithel kelenjar parotid, uga gèrah iki bisa diarani kista èpitèl ing gulu. Ing taun 1910, Albrecht Arzt uga maringi laporan babagan tumor saka gulu nginggil ingkang diudhari dadi jaringan ingkang boten wonten panuture sajeroning entodermal pharingeal anlage[2]. Sepalihe saka bagean kelenjar idu, ing nodul limpa iku kagungan fungsi kanggo prodhuksi idu. Iku diparingi jéneng Papillary cystadenomas ing nodul limpa iku diparingi jéneng Cystadenomas papillary[3].

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Apa iku tumor whartin(Kaundhuh tanggal 18 Fèbruari 2016)
  2. ^ Siklus tumor whartin(Kaundhuh tanggal 1 Maret 2016)
  3. ^ Géjala tumor whartin(Kaundhuh tanggal 18 Fèbruari 2016)

Pranala njaba[besut | besut sumber]