Trygve Lie

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Trygve Lie
Trygve Lie.jpg
Sekretaris Jendral Perserikatan Bangsa-bangsa Kaping-1
Linggih
2 Fèbruari 1946 – 10 November 1952
Kang sadurungéGladwyn Jebb
Kang sawiséDag Hammarskjöld
Rerincèn dhiri
Lair16 Juli 1896
Oslo, Nurwègen
Pati30 Dhésèmber 1968
Geilo, Nurwègen
Bangsanorwegian
SisihanHjørdis Jørgensen

Trygve Halvdan Lie (Ngenani wuni iki /ˌtɾygʋə 'li:ə/ ) (16 Juli 189630 Dhésèmber 1968) punika satunggiling pulitikus Nurwègen. Periode 1946-1952, panjenenganipun tampil pisanan minangka Sekretaris Jendral Perserikatan Bangsa-bangsa.

Pranala njawi[besut | besut sumber]


Kang sadurungé
Gladwyn Jebb
Sekretaris Jenderal PBB
1946-1952
Kang sawisé
Dag Hammarskjöld