True Story (film)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
True Story
True Story poster.jpg
Theatrical release poster
Disutradarani Rupert Goold
Diprodhuseri
Diskénariyoni
  • David Kajganich
  • Rupert Goold
Adhedhasar True Story
déning Michael Finkel
Dibintangi
Dimusiki Marco Beltrami
Sinématografi Masanobu Takayanagi
Dibesut
déning
Nicolas De Toth
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar
déning
Fox Searchlight Pictures
Tanggal metu
  • April 17, 2015 (2015-04-17)
Suwéné
99 minutes[1]
Nagara United States
Basa Inggris
Kalarisan $5.3 million[2]

True Story nggih punika filem thriller misteri saking Amérika Sarékat ingkang dipundamel taun 2015. Filem punika dipunsutradarani Rupert Goold, adhedhasar skénario anggitanipun Goold lan David Kajganich, kapundhut saking cathetan kanthi sesirah ingkang sami, anggitanipun Michael Finkel. Para juru paraga ingkang kapracaya maragani filem punika antawisipun Jonah Hill, James Franco lan Felicity Jones, dipunsengkuyung déning Gretchen Mol, Betty Gilpin, lan John Sharian.

Franco maragani minangka Christian Longo, setunggalipun priya ingkang saestu dipunpadosi déning FBI awit saking kadhakwa mejahi èstri lan tiga putra lan putrinipun ing Oregon. Piyambakipun ndhelik wonten Meksiko kanthi ngginakaken idhentitas Michael Finkel, salah setunggalipun juru warta saking kalawarta New York Times ingkang dipunparagani déning Hill.[3] Filem punika, kaping pisan dipungiyaraken nalika pahargyan Sundance Film Festival 2015 lan dipunbabar sesarengan ing surya 17 April 2015, ing Amérika Sarékat.

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Latar wingking[besut | besut sumber]

Pandamelan filem dipunwiwiti wulan Maret 2013 ing Warwick, New York lan New York City.[4][5] Brad Pitt ngayahi jejibahan minangka juru damel filem punika, kanthi juru dum dipunlaksanaaken déning Fox Searchlight Pictures.[6]

Marco Beltrami kadhapuk nggarap musik iringan filem ing surya 18 Juli 2014.[7] Nalika Jill nuweni Longo salebetipun pakunjaran, piyambakipun lelagon rekaman sesirah "Se la mia morte brami" (If you desire my death), salah setunggalipun lagu saking Italia anggitanipun juru musik renaisance Italia Carlo Gesualdo.[8]

Filem punika estunipun badhé dipunbabar winatesan ing surya 10 April 2015.[9] Nanging, wanci pambabaran punika salajengipun telat setunggal peken supados saget kababar kanthi sesarengan.[10]

True Story nampèni werni-werni pamanggih saking para juru kritik. Situs pangempal pambiji Rotten Tomatoes ngedalaken pawartos bilih filem punika ngancik pandhemen dumugi 45%, adhedhasar 141 pamanggih, kanthi rata-rata 5.5/10.[11] Wondéné ing Metacritic, filem punika pikantuk biji 50 saking 100, adhedhasar pamanggih 40 juru kritik, ingkang suraosipun bilih filem punika gadhah werni-werni pamanggih.[12]

Bebungah[besut | besut sumber]

Filem True Story mlebet ing kalih nominasi lan kalih katégori wonten pahargyan Ten Choise Awards nggih punika Choise Movie Actor:Drama kagem James Franco lan Jonah Hill. Setunggal malih nggih punika Choise Move Actress:Drama kagem Felicity Jones.

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "TRUE STORY (15)". British Board of Film Classification. May 6, 2015. Dijupuk May 6, 2015. 
  2. ^ "True Story (2015)". The Numbers. Dijupuk March 12, 2016. 
  3. ^ Nicholson, Max (February 27, 2012). "Hill, Franco Join Pitt for True Story". Movies.ign.com. Dijupuk May 13, 2012. 
  4. ^ "New Regency To Finance True Story With Jonah Hill And James Franco". deadline.com. March 29, 2012. Dijupuk July 1, 2013. 
  5. ^ "First look at Jonah Hill & Felicity Jones filming True Story in NYC". onlocationvacations.com. March 21, 2013. Dijupuk July 1, 2013. 
  6. ^ "The Brad Pitt-produced movie True Story is filming in Warwick, NY this week". onlocationvacations.com. March 7, 2013. Dijupuk July 1, 2013. 
  7. ^ "Marco Beltrami to Score True Story". filmmusicreporter.com. July 18, 2014. Dijupuk July 19, 2014. 
  8. ^ William B. Ober, "Carlo Gesualdo, Prince of Venosa: Murder, Madrigals, and Masochism" in Bulletin of the New York Academy of Medicine, Vol. 49, No. 7, July 1973, pp. 634–645
  9. ^ "First Photos from True Story, Starring Jonah Hill and James Franco". comingsoon.net. December 16, 2014. Dijupuk December 17, 2014. 
  10. ^ "Theatrical Movie Schedule Additions and Changes". boxofficemojo.com. 
  11. ^ "True Story". Rotten Tomatoes. Flixster. Dijupuk August 18, 2015. 
  12. ^ "True Story". Metacritic. CBS Interactive. Dijupuk July 15, 2015.