Tritikal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gandum cilik saka gandum ing sisih kiwa, kernels luwih gedhe saka Rye sabanjuré, lan triticale ing hak - triticale gandum Ngartekno luwih gedhe saka gandum.

Triticale ( /trɪtɪˈkl/ ; × Triticosecale) punika Sato saka gandum (Triti lan) lan Rye (Se cale) pisanan dikembangke ing Laboratorium abad 19 ing Skotlandia lan Jerman . [1] Tritale sing kasedhiya kanthi komersial meh mesthi dadi hibrida generasi kaping pindho, yaiku salib ing antarane rong jinis tritikal primer (silang pertama). Minangka aturan, triticale nggabungke potensial ngasilaken lan gandum kualitas gandum karo penyakit lan toleransi lingkungan (kalebu kahanan lemah) saka Rye. Mung bubar  apa wis dikembangake dadi panen sing bisa digunakake kanthi komersial. Gumantung ing kultivar, triticale bisa uga meh padha karo wong tuwane. Umume ditanam kanggo pakan utawa pakan, sanajan sawetara panganan adhedhasar tritis bisa dituku ing toko panganan kesehatan lan bisa ditemokake ing sawetara sereal sarapan .

Triticale banjur bisa urip, sanajan nalika semana biaya ngasilake wiji kanggo ngrampungake tujuan ngasilake.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Stace, C. A. (1987), "Triticale: A Case of Nomenclatural Mistreatment", Taxon, 36 (2), pp. 445–452, doi:10.2307/1221447, JSTOR 1221447