Trem, Antologi Crita Cekak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Trem, kumpulan cerkak)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Trem Antologi Crita Cekak
Trem.jpg
Panganggit Suparto Brata
Nagara Indonesia
Basa Jawa
Aliran Roman
Pambabar Pustaka Pelajar Yogyakarta
Surya pambabaran
2007
Kaca 316 kaca
ISBN 979-9289-62-9

Judhul[sunting | Owah sumber]

  • Trem, Antologi crita cekak

Panganggit[sunting | Owah sumber]

Penerbit[sunting | Owah sumber]

Taun Metu[sunting | Owah sumber]

Katrangan[sunting | Owah sumber]

Kumpulan 20 cerkak iki kaisi saka anggitané Suparto Brata ing antara taun 1960-1993. Cerkak-cerkak iku naté kababar ing sawetara medhia basa Jawa yaiku Panjebar Semangat, Jaya Baya, Kembang Brayan, Dharma Nyata, lan Jawa Anyar. Cerkak kang asesirah Trem dadi pambuka buku. Crita iki ngenani wong lanang sing jenengé Dulmawi. Dhèwèké asring nemoni kenya manis ing trèm. Critané nganggo basa surabayaan.

Karya Suparto Brata liyané[sunting | Owah sumber]

Buku-buku sastra Jawa lan Indonésia kang katulis antara liya:

Abasa Jawa[sunting | Owah sumber]

Abasa Indonésia[sunting | Owah sumber]

Delengen Uga[sunting | Owah sumber]

Pranala njaba[sunting | Owah sumber]