Transponder

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sawijining transponder jinis Highway 407 kanggo dalan

Transponder ya iku kacekak saka transmitter responder kang ngandut arti sawijining piranti otomatis kang narima , uga mguatake lan ngirim sinyal sajeroning frekuensi tartemtu.

Mupangat[besut | besut sumber]

Pelayaran[besut | besut sumber]

Biyantuan utawa tinulung ing pelayaran ing segara kanthi jinis RACON kang tumuju bisa dikenal déning radar radar.

Otomotif[besut | besut sumber]

Transponder digunakake ing donya otomotif minangka ngitung waktu sawijining puteran sajeroning lelomban balap . Saben mobil/motor nduwèni transponder kang aktif kang dadi pratandha . Sajeroning mobil utawa motor balap ngelewati garis start/finish, transponder bisa langsung ngirimake sinyal ing kabel ditandur ing garis banjur bisa ngelacak urutan nomer balap.

Ing Banyu[besut | besut sumber]

Transponder Sonar dioperasiake sajeroning banyu minangka kanggo ngerti ukuran jeroning banyu tumuju pametaan lokasi ing ngisor banyu lan navigasi

Pranala njaba[besut | besut sumber]