Transmigrasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Transmigrasi[1] ya iku terapan saka pola alihan para warga saka siji panggon menyang panggon kang liyané. Model saka transmigrasi dhéwé ngrupa-rupa, anyak saka transmigrasi saka daerah kang tetel banget para warga menyang daerah kang arang para wargane utawa alihan para warga saka jero menyang njaba. saka jero metu ana ing kadadéan iki ya iku saka nagara kang tingkat kasejahteraane luwih cendhek menyang nagara karo tingkat kasejahteraan kang luwih becik. lan nagara Indonesia ngrupakne bangsa kang nduwé tali bangete karo program transmigrasi iki becik saka modhel pisan utawa kapindho. manut panelusuran sajarah dhéwé, rakyat Indonesia wis nglakokake transmigrasi wiwit jaman biyen nalika kolonial Walanda karo bala tentarane anyak ngeksploitasi SDM lan SDA bangsa Indonesia. Bisa dadi yèn dirunut sumber lan crita sajarah kang luwih tuwa, wong-wong purba Indonesia (Homo sapiens) uga wis luwih-luwih dhisik nglakokake alihan mbasi kanthi cara kang isih konvensional. Sabanjure pola transmigrasi wong-wong kang ndunungi dharatan Indonesia ngalami owah-owahan pangarah lan tujuan bisa dadi pola sebaran wilayahe pisana. lan ana ing masa kang luwih kontemporer yaiku jaman Orde Anyar, transmigrasi tetep terus kadadéan nanging uga nduwéni sasaran lan tujuwan kang béda.

Pranala buku[besut | besut sumber]

Wirosuhardjo, Kartomo (1988). Dasar-dhasar Dhémografi. Jakarta: Lembaga Dhémografi Fakultas Ékonomi UI.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]