Tragedi Bhopal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pèngétan Bhopal tumuju pépaten kang tilar donta utawa cacat déning bocoré gas racun ing taun 1984

Tragedi Bhopal ing taun 1984 ya iku musibah indhustri (aratan) kang paling ngénes sajeroning sajarah donya.Kang diakibatake mbocorake 40 metrik ton metil isosianat (MIC) kanthi ora disegaja saka pabrik pestisida Union Carbide kang dumunung ana ing kutha Bhopal, ing nagara bagean Madhya Pradesh ing India. Pabrik mau dibukak ing taun 1969 uga dikembangake tumuju ngasilaké karbaril sajeroning taun 1979. MIC kagolong salah sijiné pabrik kang ngasilaké karbaril.

Kecelakaan iki kalangsungake ngilangake nyawa kang ewunan lan nyacacati pandhudhuk kurang luwih watara 150.000 nganti 600.000 liyané—15.000 uga tolar donya amarga lara kang disebabake bocore metrik.

Pranala njaba[besut | besut sumber]