Toto Sudarto Bachtiar

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Toto Sudarto Bachtiar, (Cirebon, Jawa Barat, 12 Oktober 1929 - Cisaga, Banjar, Jawa Barat, 9 Oktober 2007) punika satunggiling penyair Indonesia ingkang seangkatan kaliyan W.S. Rendra. Penyair angkatan 1950-1960-an punika dipun kenal déning masyarakat amargi puisi, ing antawisipun: Pahlawan Tak Dikenal, Gadis Peminta-minta, Kutha krajan Senja, Kemerdekaan, Ode I, Ode II, lan Tentang Kemerdekaan.

Karya[besut | besut sumber]

Karya Asli[besut | besut sumber]

  • Suara: kumpulan sajak 1950-1955, 1956, menangaken Hadiah Sastra BMKN
  • Etsa (kumpulan sajak, 1958)
  • Datang dari masa depan: 37 penyair Indonesia (2000)

Terjemahan[besut | besut sumber]

Ugi Pirsani[besut | besut sumber]

Pranala jawi[besut | besut sumber]